Άρχισαν οι προπονήσεις των προβάτων στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣ Καρδίτσας!

Print Friendly, PDF & Email

Ο δήμαρχος Καρδίτσας, Φ. Αλεξάκος, είχε παλαιότερα χαρακτηρίσει “βοσκοτόπι” το χώρο που ο δήμος από το 2003 παραχώρησε στην ΕΠΣ Καρδίτσας για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου, η ΕΠΟ τον παρέδωσε στην ΕΠΣ Καρδίτσας ως ολοκληρωμένο, αλλά, όπως έχει καταγγελθεί δεν έχει φιλοξενήσει ούτε μια αγωνιστική δραστηριότητα.

Ο δήμαρχος πάντως δικαιώνεται. Όχι για την παρελκυστική πολιτική που ακολουθεί για ένα ζήτημα που έχει χαρακτηριστεί “σκάνδαλο” και απασχολεί την ποινική δικαιοσύνη, αλλά για τον χαρακτηρισμό “βοσκοτόπι”.

Η φωτογραφία που εστάλη στις 15/3 στο SoccerPlus, επιβεβαιώνει τον δήμαρχο: Η “ομάδα προβάτων Καρδίτσας” χρησιμοποιεί το αθλητικό κέντρο της τοπικής Ένωσης για τις προπονήσεις της.

Η επίσκεψη Βασιλειάδη, το παιχνίδι του δημάρχου και τα χρήματα που “εξαφανίστηκαν”!

Με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, στην Καρδίτσα και το ρόλο του δημάρχου σχετικά με το χώρο που έχει παραχωρηθεί στην ΕΠΣ Καρδίτσας και παραμένει ημιτελής, αναδύοντας οσμή σκανδάλου, η δημοτική παράταξη ΝΕΣΤΩΡ
εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Στον απόηχο της επίσκεψης του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη στην Καρδίτσα είναι υποχρέωσή μας να καταθέσουμε την άποψή μας, καθότι τέθηκαν υπ΄όψιν του και συζητήθηκαν θέματα που έχουν κάνουν και με τη Δημοτική μας Αρχή.

Αρχίζουμε από το μείζον, που είναι η κατασκευή του νέου κλειστού Γυμναστηρίου, το οποίο ευελπιστούμε σύντομα να παραδοθεί. Ο Υφυπουργός έκανε μια διαπίστωση-καμπανάκι για τους διοικούντες το Δήμο. Τα λειτουργικά έξοδα πώς θα καλυφθούν; Έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Βασιλειάδης και έπρεπε ήδη να υπάρχει εκπονημένο επιχειρηματικό πλάνο, για να λάβει απάντηση ο Υφυπουργός. Η λογική του «βλέποντας και κάνοντας» είναι απαράδεκτη για οποιοδήποτε οργανισμό και δυστυχώς αυτό φάνηκε μην έχοντας να δώσουμε απάντηση…

Από την άλλη πλευρά ερωτηματικά προκάλεσε η προτεραιότητα που έθεσε ο Δήμαρχος για την κατασκευή του χλοοτάπητα στο ημιτελές γήπεδο της ΕΠΣΚ. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει ουδείς υγιώς σκεπτόμενος που να μη θέλει ένα γήπεδο εντός αστικού ιστού ανοιχτό στους πολίτες. Όχι, όμως, να κρύβουμε τις αμαρτίες του παρελθόντος «κάτω απ’ το χαλάκι» και να λέμε ότι η ουσία είναι «να αθλείται ο κόσμος». Με την ίδια λογική και ο «φιλάνθρωπος» τοκογλύφος είναι χρήσιμος στην κοινωνία, γιατί κάνει αγαθοεργίες.

«Καθαρό τοπίο» ζήτησε ο Υφυπουργός για τη χρηματοδότηση. Με άλλα λόγια ο Δήμαρχος ζήτησε χρήματα για την ολοκλήρωση του Αθλητικού Κέντρου της ΕΠΣΚ και ο Υπουργός του είπε «ξεκαθαρίστε πρώτα την κατάσταση». Και ρωτούμε ρητορικώς: έπρεπε να μας το πει ο κ. Βασιλειάδης; Εμάς «δε μας έκοβε το κεφάλι» να λύσουμε το όποιο πρόβλημα και μετά να ζητήσουμε χρήματα; Τι νομίζετε ότι κατάλαβε ο Υπουργός; Ότι είμαστε οργανωμένοι με πλάνο και όραμα για τον αθλητισμό ή ότι κοιτάμε να καλύψουμε από τον κρατικό κορβανά ελλείμματα και λάθη του παρελθόντος, ενδεχομένως με ποινικές ευθύνες;

Το 2003 η ΕΠΣΚ ζήτησε και έλαβε παραχώρηση έκτασης από το Δήμο για 20 χρόνια για δημιουργία αθλητικού κέντρου με ένα ασαφές και διάτρητο συμφωνητικό. Κατατέθηκαν τα σχέδια, άρχισαν οι εργασίες, ήρθαν τα χρήματα, και η ΕΠΟ με την κατασκευάστρια εταιρεία ισχυρίζονται ότι το έργο έχει παραδοθεί! Το αθλητικό κέντρο, όμως, θέλει τουλάχιστον άλλες 190.000€ για να ολοκληρωθεί. Αυτό είπε ο Δήμαρχος στον Υφυπουργό. Είναι σαν να ζητάω εγώ παραχώρηση έκτασης από το Δήμο για Πνευματικό Κέντρο με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, να παίρνω όσα χρήματα ζήτησα, να αφήνω το έργο μισό και να ζητάω από το Δήμο να μου το ολοκληρώσει, ενώ παράλληλα ούτε ευθύνες μου επιρρίπτει κανείς και ζητώ να έχω και τη διαχείριση!

Εάν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και είναι όλα καλά, γιατί δεν αντιπαραβάλλουμε τα επίσημα σχέδια του Αθλητικού Κέντρου με το τι έχει πραγματοποιηθεί; Πού είναι τα σχέδια και δεν παρουσιάζονται πουθενά; Αυτά έπρεπε να τα κάνουν οι υπεύθυνοι μόνοι τους, όχι να τους παρακαλάμε εμείς. Ζητάω εγώ σήμερα επισήμως από την ΕΠΣ Καρδίτσας που είναι αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ στο νομό, ως Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής Παράταξης να δοθούν τα επίσημα σχέδια του Αθλητικού Κέντρου Αγίου Νικολάου στο Δήμο Καρδίτσας. Ορίστε μια ευκαιρία για να λάμψει η αλήθεια.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από συγκεκριμένες διοικήσεις, συγκαλύφθηκε από άλλες και αφορά φυσικά χρήματα. Ούτε είναι εξουσιοδοτημένος ο Δήμος, όχι μόνο να αδιαφορεί, αλλά να καλύπτει διοικητικές ανεπάρκειες άλλων φορέων. Πολύ φοβούμαι ότι έχουν μπλέξει τα αθλητικά με τα πολιτικά για ακόμη μία φορά. Ο Δήμαρχος μάς έχει δηλώσει στο ΔΣ ότι εάν πάμε δικαστικά να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση είναι «μία η άλλη», υπό την έννοια ότι το 2023 ο χώρος έρχεται στη διαχείριση του Δήμου και πάλι. Με άλλα λόγια μας λέει «δε χρειάζεται δικαιοσύνη, πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικό μας θα ‘ναι». Ναι, έτσι είναι με τις δικαστικές καθυστερήσεις, αλλά θα έχουν λογοδοτήσει εκεί που πρέπει όσοι κορόιδεψαν τους Καρδιτσιώτες και φέρεται να «εξαφάνισαν» μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ… Έχουμε φαίνεται διαφορετική αίσθηση της δικαιοσύνης στην πόλη αυτή.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χατζής που έχει δώσει μάχη για να αποδείξει ότι ο χώρος αυτός βρίθει παρατυπιών και παρανομιών, έχει λοιδορηθεί πολλές φορές για αυτή του την επιμονή. Δεν καλοπερνάει όποιος ασχολείται με τέτοια θέματα. Ακόμη αναμένει, όπως και εμείς, αυτή τη διαπαραταξιακή συνάντηση που μας είχε υποσχεθεί ο Δήμαρχος το 2015 για το γήπεδο του Αγίου Νικολάου. Μάλλον κάτι άλλαξε από τότε, αλλά μόνο εμείς και ο Υφυπουργός τα βλέπουμε «ρόιδο».

Για να θέτει ο Δήμαρχος πρώτη προτεραιότητα χρηματοδότησης την κατασκευή χλοοτάπητα στον Άγιο Νικόλαο, για να μην κάνει διαπαραταξιακή για θέμα το οποίο η δική του διοίκηση ανακίνησε(!), για να αποδέχεται παθητικά το Δήμο ως θύμα στην πλάτη του οποίου είναι μεγάλη πιθανότητα να γίνανε οικονομικές ατασθαλίες και να μην επιζητεί τη δικαιοσύνη, κάτι άλλο μυρίζει και δεν είναι τα λουλούδια της άνοιξης, αλλά η σαπίλα που αναδύεται από το βρωμερό κοκτέιλ αθλητισμού και πολιτικής. Ψάχνουμε πλέον να βρούμε το γράμμα «θήτα» στον αθλητισμό.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή