Αλαλούμ από Τάση και Ζαχαριάδη στις υποδείξεις πέναλτι και τον πειθαρχικό έλεγχο

Print Friendly, PDF & Email

Με εξαίρεση τις αναμετρήσεις του Άρη με την Ξάνθη και του Ατρομήτου με τον ΟΦΗ, οι διαιτησίες της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής της Super League, κυμάνθηκαν σε καλό  επίπεδο, σύμφωνα με τους κριτές του Master Ref, Ναούμ Μιντιούρη, Ηρακλή Τσίκινη και Κώστα Ακρίδα. 

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Μιντιούρης, με προβλήματα σε ό,τι αφορά τον καταλογισμό πέναλτι, ήταν οι διαιτησίες των Τάση και Ζαχαριάδη, στα ματς Άρης-Ξάνθη και Ατρόμητος-ΟΦΗ, αντίστοιχα.

Στα Γιάννενα, η εμπειρία του Σιδηρόπουλο, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να ολοκληρωθεί το παιχνίδι, παρά την ένταση στις εξέδρες, σύμφωνα με τον κ. Τσίκινη.

Αναλυτικά:

Αγώνας: Ατρόμητος-ΟΦΗ 0-2, Διαιτητής: Ζαχαριάδης, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

“Με λάθη η διαιτησία του Ζαχαριάδη τόσο στον τεχνικό όσο και στον πειθαρχικό έλεγχο.

Στο 29′ μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ και πριν την εκτέλεση ενός πλαγίου, ο Μανούσος χτυπάει τον Νέιρα, ο οποίος στη συνέχεια ανταποδίδει το χτύπημα, χωρίς ο διαιτητής και ο βοηθός να τους ελέγξουν πειθαρχικά.

Στο 46′ ο Κοροβέσης χτυπάει εν ψυχρώ αντίπαλο ποδοσφαιριστή χωρίς να έχει πρόθεση να παίξει την μπάλα, ο διαιτητής σφυρίζει την παράβαση και δείχνει κίτρινη κάρτα, ενώ θα έπρεπε να δείξει κόκκινη.

Στο 70′ στην επίθεση του Ατρομήτου μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ, ο Ενσικουλού δέχεται μαρκάρισμα από τον Γιαννούλη, ο οποίος βρίσκει τα πόδια του και όχι την μπάλα. Υπάρχει παράβαση πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, χωρίς κάρτα, που δεν σημείωσε ο διαιτητής.

Στο 77′ σε αντεπίθεση του ΟΦΗ, λίγο μετά το κέντρο του γηπέδου, ο Χατζηισαΐας, σταματάει με φάουλ  τον Σάσι. Σωστά ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη κάρτα και όχι κόκκινη, διότι υπάρχει υποσχόμενη επίθεση και όχι προφανή ευκαιρία.

Στο 89′ στη σέντρα που γίνεται μέσα στην περιοχή του Ατρομήτου, ο Χατζηισαΐας κρατάει από τη φανέλα τον Σάσι και δεν τον αφήνει να συμμετάσχει στη φάση. Υπάρχει παράβαση πέναλτι και κίτρινη κάρτα που δε σημείωσε ο διαιτητής”.

Βαθμολογία: 7,80

Αγώνας: ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-2, Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

“Η εμπειρία του Σιδηρόπουλου βοήθησε το παιχνίδι να τελειώσει καθώς υπήρχε ένταση στις εξέδρες με τους οπαδούς του ΠΑΣ.

Στο 37′ σωστά ακυρώνεται το γκολ του ΠΑΟΚ από τον β’ βοηθό, αφού ο Άκπομ είναι εκτεθειμένος.

Στο 47′ δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο σε πέναλτι που ζητάει ο ΠΑΣ, στη φάση του Κρέσπο με τον Κάργα.

Στο 79′ ο Σάκχοφ καλύπτεται οριακά, οπότε σωστά μέτρησε το γκολ που σημείωσε”.

Βαθμολογία: 8,40

Αγώνας: Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 3-0, Διαιτητής: Τζοβάρας, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

“Καλή η διαιτησία του Τζοβάρα στην Τρίπολη, με την υπόδειξη του πέναλτι του τερματοφύλακα του Πανιωνίου Μαλέρμπ στον Καλτσά στο 58′, να είναι σωστή”.

Βαθμολογία: 8,00

Αγώνας: Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-3, Διαιτητής: Γκορτσίλας, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

“Ο Γκορτσίλας έτρεξε το παιχνίδι, που δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις και είχε καλή συνεργασία με τους βοηθούς.

Στο 61′ σωστά δείχνει κόκκινη κάρτα στον Νανγκίς για χτύπημα με το κεφάλι στον Μάνταλο”.

Βαθμολογία: 8,50

Αγώνας: Άρης-Ξάνθη 7-2, Διαιτητής: Τάσης, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

“Με λάθη η διαιτησία του Τάση, στον καταλογισμό παραβάσεων μέσα στις περιοχές πέναλτι και των δύο ομάδων.

Στο 14′ σωστά σημείωσε παράβαση πέναλτι υπέρ της Ξάνθης, διότι ο Ρόουζ κάνει τάκλιν για την μπάλα, αλλά βρίσκει τα πόδια του Μπαριέντος, τον οποίο ρίχνει στο έδαφος.

Στο 26′ σε επίθεση του Άρη με τον Γκαρσία μέσα στην περιοχή της Ξάνθης, ο Μπαξεβανίδης κάνει τάκλιν στην μπάλα χωρίς να έρθει σε επαφή με τον επιθετικό του Άρη, ο οποίος παραπατάει και πέφτει στο έδαφος. Δεν υπάρχει παράβαση, οπότε λανθασμένα δόθηκε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων.

Στο 46′ σε επίθεση του Άρη, ο Σιλά μαρκάρει τον Φετφατζίδη, βρίσκοντας τα πόδια του, χωρίς ο Τάσης να καταλογίσει παράβαση πέναλτι και να τιμωρήσει με κίτρινη κάρτα τον αμυντικό της Ξάνθης.

Στο 75′ υπάρχει οφσάιντ, έστω και οριακό, στο ξεκίνημα της φάσης του τέταρτου γκολ του Άρη, που δε σημείωσε ο α’ βοηθός.

Στο 93′ σωστά καταλογίζεται πέναλτι υπέρ του Άρη, όταν ο Μπαξεβανίδης, στη σέντρα που έγινε μέσα στην περιοχή τη Ξάνθης, έπαιξε με πρόθεση την μπάλα με το χέρι”.

Βαθμολογία: 7,80

Αγώνας: Απόλλων Σμύρνης-Λαμία 0-3, Διαιτητής: Βρέσκας, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

“Στο 49′ ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα, Άστρας… γκρεμίζει τον Βασιλαντωνόπουλο και ο Βρέσκας σωστά δίνει πέναλτι υπέρ της Λαμίας”.

Βαθμολογία: 8,00

Αγώνας: Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 4-0, Διαιτητής: Τζήλος, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

“Πολύ καλός ο Τζήλος, ήταν κοντά στις φάσεις και έκανε σωστή διαχείριση του αγώνα. Πέτυχε απόλυτα στο έργο του κάνοντας μια άριστη διαιτησία.

Στο 12′ σωστά καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, διότι ο αμυντικός του Παναιτωλικού, Άργκους, πήδηξε πάνω στον Κάτσε και τον έριξε στο έδαφος, υποπίπτοντας σε παράβαση. Σωστά ο Τζήλος δείχνει την κίτρινη κάρτα και όχι την κόκκινη, αφού ο Κάτσε δεν ήταν κάτοχος της μπάλας.

Στο 30′ σωστά ο α’ βοηθός σημείωσε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης του γκολ του Παναιτωλικού, αφού ο επιθετικός ήταν λίγο πιο μπροστά από τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού”.

Βαθμολογία: 8,40

Αγώνας: ΑΕΛ-Ολυμπιακός 0-3, Διαιτητής: Μανούχος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

“Εύκολο το έργο του Μανούχου σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, το οποίο δεν είχε κάποια αμφισβητούμενη φάση”.

Βαθμολογία:8,00

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή