Αλλαγή σελίδας στην ΕΠΣ Ζακύνθου, νέος πρόεδρος ο Γιάννης Φιλιπποπολίτης

Print Friendly, PDF & Email

Αλλαγή σελίδας στην ΕΠΣ Ζακύνθου, αφού οι πρόωρες εκλογές που διεξήχθησαν την Δευτέρα (20/1) για τη νησιωτική Ενωση ανέδειξαν νέο πρόεδρο.

Η κίνηση του απερχόμενου προέδρου, Λεωνίδα Μαλιούφα, να προκηρύξει πρόωρες εκλογές αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος λανθασμένη, αφού οι αρχαιρεσίες ανέδειξαν νικητή τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο της Ενωσης, Γιάννη Φιλιπποπολίτη, ο οποίος φέρεται πως έχει την στήριξη της ΑΕΚ.

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 15.00 στην αίθουσα της ΠΕ Ζακύνθου με την ετήσια Τακτική Γενική συνέλευση των μελών Σωματείων. Στην αίθουσα παραβρέθηκαν το προεδρείο της Ένωσης, Λεωνίδας Μαλιούφας, Χαράλαμπος Ραυτόπουλος, Γιάννης Φιλιπποπολίτης και Νίκος Καλλιβωκάς.

Από τις ομάδες το παρών έδωσαν οι 22 εκπρόσωποι αυτών. Επί της διαδικασίας τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΑΕ Αγίου Λέοντα/Κοιλωμένου Διον. Κλάδης ο οποίος χαρακτήρισε παράνομες τις εκλογές καθώς όπως υποστήριξε δεν είχε περάσει με νόμιμο τρόπο η αλλαγή του καταστατικού από την προηγούμενη Γ.Σ. Ο κος Κλάδης ζήτησε να γίνει ψηφοφορία για το αν θα πρέπει να γίνουν εκλογές ή όχι. Έτσι λοιπόν ακολούθησε ψηφοφορία με το ΝΑΙ να υπερισχύει με 19 ψήφους και το ΟΧΙ με 2. Εκείνη την στιγμή απουσίαζε ο Παναρτεμισιακός.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης Λεωνίδας Μαλιούφας έκανε έναν σύντομο απολογισμό κατά τον οποίο δήλωσε ότι η Ένωση είχε μια πετυχημένη τετραετία βγάζοντας το ποδόσφαιρο εκτός του νησιού με την αξιολόγηση του βοηθού διαιτητή Κώστα Ψάρρη στην Σούπερ Λίγκα, με το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που είναι σε εξέλιξη και με τη βοήθεια στο θέμα της υγείας του Λεωνίδα Κουτσούκη. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν από την εκλογική διαδικασία ο ίδιος ζήτησε από τα Σωματεία να στηρίξουν το νέο πρόεδρο Γιάννη Φιλιπποπολίτη πλέκοντας το εγκώμιο του μέχρι πρότινος αντιπροέδρου του με τα καλύτερα λόγια!

Στη συνέχεια ψηφίστηκε ο διοικητικός απολογισμός με 21 ομάδες να δίνουν το παρών. Ο διοικητικός απολογισμός ψηφίστηκε με 17 ΝΑΙ 3 ΟΧΙ (Τσιλιβή, ΑΕ Αγίου Λέοντα, Αίολος Σαρακηνάδου) και 1 ΠΑΡΩΝ. Ο οικονομικός απολογισμός από τις 20 ομάδες που δήλωσαν παρών ψηφίστηκε με 19 ΝΑΙ και 1 ΠΑΡΩΝ. Στην συνέχεια υπήρξε ένα διάλειμμα έως ότου να έρθει η δικαστικός αντιπρόσωπος. Λίγη ώρα αργότερα βγήκαν όλοι από την αίθουσα όπου η πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής (Δικαστικός) και τα δύο μέλη αυτής (Ροδούλα Σπινθάκη-Κώστας Μαρίνος Ξανθός) άρχισαν να καλούν στην αίθουσα έναν έναν τους αντιπροσώπους και άρχισε η ψηφοφορία η οποία διήρκεσε κάτι παραπάνω από μιάμιση ώρα.

Σύμφωνα λοιπόν με την καταμέτρηση η “παράταξη” του Γιάννη Φιλιπποπολίτη επικράτησε με το εντυπωσιακό 17-4! Δηλαδή 17 ομάδες τάχτηκαν υπέρ της αλλαγής στην Ένωση και 4 ομάδες στήριξαν το παλιό καθεστώς. Ο εκπρόσωπος της ΑΕ Αγίου Λέοντα/ Κοιλιωμένου Διονύσης Κλάδης αφού κατήγγειλε πρώτα στην ομιλία του τις διαδικασίες ψήφισε λευκό, δείχνοντας ότι δεν συμφωνεί με κανέναν από τους δυο “συνδυασμούς”. Λίγο αργότερα ο νέος πρόεδρος και τα μέλη του νέου διοικητικού Συμβουλίου δεχόταν συγχαρητήρια από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά οι σταυροί και τα 9 μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου

1. Φιλιπποπολίτης Ιωάννης 17 σταυροί

2. Ιωάννης Βερύκιος 15 σταυροί

3. Ανδρέας Παπανδρέου 14 σταυροί

4. Ευστράτιος Σουπιός 14 σταυροί

5. Νικόλαος Βιντζηλαίος 14 σταυροί

6. Αναστάσιος Μποζίκης 13 σταυροί

7. Αναστασία Κορφιάτη 13 σταυροί

8. Νικόλαος Αγούλος 12 σταυροί

9. Πέτρος Νικολόπουλος 11 σταυροί

10. Σπηλιώτης Δεσύλλας 10 σταυροί

11. Αναστάσιος Καλάνδριας 8 σταυροί

12. Νίκος Κοντονής 6 σταυροί

13. Σπύρος Μαρίνος 6 σταυροί

14. Χαράλαμπος Ραυτόπουλος 6 σταυροί

15. Ευστάθιος Γκαβός 5 σταυροί

16. Νικόλαος Καλλιβωκάς 5 σταυροί

17. Λεωνίδας Μαλιούφας 5 σταυροί

18. Διονύσης Πέττας 4 σταυροί

19. Άγγελος Κακουλίδης 3 σταυροί

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας η νικήτρια παράταξη του Γιάννη Φιλιπποπολίτη συνεδρίασε άμεσα και μετά από τις αρχαιρεσίες αναδείχτηκε το νέο Δ.Σ. αλλά και οι θέσεις που κατέλαβαν.

Αναλυτικά

Πρόεδρος: Γιάννης Φιλιπποπολίτης

Α΄ Αντιπρόεδρος: Στράτος Σουπιός

Β΄ Αντιπρόεδρος: Νίκος Αγούλος

Γενικός Γραμματέας: Γιάννης Βερύκιος

Αν. Γραμματέας: Αν. Μποζίκης

Ταμίας Ανδρέας: Παπανδρέου

Αν. ταμίας: Πέτρος Νικολόπουλος

Μέλος: Αναστασία Κορφιάτη

Μέλος: Νίκος Βιτζηλέος

Για επαγγελματικούς λόγους απουσιάζαν από το νησί ο Στράτος Σουπιός και ο Νίκος Βιτζηλέος.

Πηγή: ioniansports.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή