Αναβλήθηκε η έγκριση των προκηρύξεων Super League και Football League από την ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Για την Παρασκευή 24/8 αναβλήθηκε η έγκριση των προκηρύξεων της Super League και της Football League από την ΕΠΟ.

Παρότι η έγκριση είχε προγραμματιστεί στη σημερινή (21/8) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Ενα από τα θέματα που φαίνεται ότι προέκυψαν είναι ότι δεν μπόρεσε να προκριθεί κάποια απόφαση αναφορικά με το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη Super League και πόσες θα προβιβαστούν από τη Football League. Ενδεχομένως όμως προέκυψαν και άλλα θέματα που μπλόκαραν την έγκριση και αφορούν τη συνολικότερη αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Υπενθυμίζεται ότι η Super League στην προκήρυξή της προβλέπει τον υποβιβασμό τριών ομάδων και την άνοδο μίας από τη Football League προκειμένου την ερχόμενη σεζόν (2019/20) το πρωτάθλημα να απαρτίζεται από 14 ομάδες, σύμφωνα με το πλάνο αναδιάρθρωσης του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη. Στον αντίποδα η Football League στη δική της προκήρυξη έχει συμπεριλάβει την άνοδο δύο ομάδων, επομένως έρχεται σε διαφωνία με τη Super League.

Σημειώνεται ότι η Παρασκευή είναι η τελευταία ημέρα που έχει στη διάθεσή της η ΕΠΟ προκειμένου να εγκρίνει την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Super League, καθώς αυτό ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο (25/8).

Επίσης η ΕΠΟ δεν έλαβε απόφαση ούτε για τη συγκρότηση των ομίλων της Γ’ Εθνικής, επομένως και αυτό το θέμα θα μετατεθεί για την Παρασκευή.

Αναλυτικά:

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA / UEFA κ. Petr Fousek και αποφάσισε:

* Να αναβάλλει για την προσεχή Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, οπότε και θα συνεδριάσει πάλι, την έγκριση των προκηρύξεων αγωνιστικής περιόδου 2018-19 της Super League και της Football League.

* Να αναβάλλει για την προσεχή Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, οπότε και θα συνεδριάσει πάλι, τη συζήτηση για την εφαρμογή του άρθρου 29 του ΚΑΠ, κατόπιν αιτήματος της SuperLeague.

* Να αναβάλλει για την προσεχή Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, οπότε και θα συνεδριάσει πάλι, τη συζήτηση για τη συγκρότηση των ομίλων του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής.

* Να ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι αρχαιρεσιών της Ειδικής Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-Μελών της Ε.Π.Ο. της 27ης Αυγούστου 2018. Υποψήφιοι ως τακτικά μέλη είναι οι κκ. Παυλίδης (ΕΠΣ Δωδεκανήσου), Καστίδης (ΕΠΣ Δράμας) και Στογιαννίδης (ΕΠΣ Πέλλας). Υποψήφια αναπληρωματικά μέλη είναι οι κκ. Δαβής (ΕΠΣ Ηπείρου) και Ευσταθίου (Χαλκιδικής)».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή