“Αναδιάρθρωση με υποβιβασμό πέντε ομάδων που θα παίξουν στη Super League”!

Print Friendly, PDF & Email

Α Ν Ο Ι Κ Τ Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η “ΠΕΡΙ ΤΗΣ… ΓΙΓΑΝΤΟΝΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ” απέστειλε με αφορμή τη σχετική συζήτηση που έχει ανοίξει με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αθλητισμού, ο Αντιπρόεδρος του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΎΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΙΔΕΑΔ), Δικηγόρος Αθλητικής Δικαιοσύνης και νομικός εκπρόσωπος φυσικών και νομικών προσώπων του Ελληνικού Επαγγελματικου Ποδοσφαιρου, Γεώργιος Παναγόπουλος.

Η επιστολή απευθύνεται Π Ρ Ο Σ τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γεώργιο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Ευάγγελο ΓΡΑΜΜΕΝΟ, τον Πρόεδρο της SUPER LEAGUE, κ. Γεώργιο ΣΤΡΑΤΟ, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA – UEFA Mr. Herbert HUBEL, ον Πρόεδρο της FOOTBALL LEAGUE κ. Λεωνιδα ΛΕΟΥΤΣΑΚΟ και τον Πρόεδρο του ΠΣΑΠ κ. Παναγιώτη ΚΟΡΜΠΟ.

Το περιεχόμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως ολόκληρο το ποδοσφαιρικό Πανελλήνιο, έτσι κι εγώ, έχω αιφνιδιασθει από την ανεκδιηγητη πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού να εμπνευσθει, άγνωστο με ποια επιφοίτηση, και να επιβάλλει και μάλιστα με την μορφή του κατεπειγοντος την διαβόητη Αναδιάρθρωση των Κατηγοριών.

Μεγαλυτερη καταπληξη ομως μου έχει προξένησει η παντελής έλλειψη αντίδρασης εκ μέρους των υπολοίπων ποδοσφαιρικων θεσμών, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών,παρότι προφανώς, ένα τέτοιο εγχείρημα, που μόνο ως ανέκδοτο εκλαμβάνεται από σύσσωμη την ποδοσφαιρικη κοινωνία, αντίκειται σαφέστατα τόσο στον Αθλητικό Νόμο, όσο και στους εγχώριους και διεθνείς κανονισμούς.

ΕΠΕΙΔΗ όμως πέρυσι ως νομικός εκπρόσωπος των τεσσάρων δευτεραθλητων της Γ’Εθνικης ηγήθηκα σε συνεργασία με τον Βασίλη ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ, της προσπάθειας για αναδιάρθρωση των κατηγοριών, μιας πραγματικά εμπνευσμένης ιδέας και μιας πλήρως τεκμηριωμένης πρότασης, η οποία παρότι έτυχε της έγγραφης επιδοκιμασίας του Πρωθυπουργικού Γραφείου, και στη συνέχεια για μήνες δουλεύτηκε εντός της ΕΠΟ, τελικά δεν ευλογήθηκε από τον Υφυπουργό και τους γνωστούς συμβουλάτορές του, θα μπορούσα να δεχθώ το σχέδιο… ΓΙΓΑΝΤΟΝΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ, δηλαδή της φετεινης υπέρμετρης αύξησης των ομάδων και της απότομης μείωσης τους κατά την μεθεπόμενη περίοδο , υπό τις εξής αυτονόητες προϋποθέσεις-συνθήκες:

1.Πιστή εφαρμογή του κανονισμού αδειοδότησης και του ισχύοντος ΚΑΠ και υποβιβασμός της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ στην FOOTBALL LEAGUE και παράλληλα παραμονή της ΠΑΕ ΑΡΗΣ στην FOOTBALL LEAGUE λόγω του προβληματικου νομικού καθεστώτος που την διέπει και ήδη εκτός από τις Ελληνικές αρχές, ελέγχει και η FIFA,

2.Πιστη εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας και υποβιβασμός των ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, των οποίων οι διοικούντες έχουν ήδη καταδικασθεί από την Ποινική Δικαιοσύνη και οι καταγγελίες του ΗΡΑΚΛΗ εκκρεμούν ακόμα ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ,

3. Επίσης κατά τον Κώδικα Δεοντολογίας υποβιβασμός της ΠΑΕ ΟΦΗ, όπως και κάθε άλλης ΠΑΕ της FOOTBALL LEAGUE που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις δωροδοκιών και Στημένων Αγώνων και ελέγχονται εδώ και καιρό από την Επιτροπή Δεοντολογίας,

ΕΠΕΙΔΗ όμως για να επιτευχθεί αυτό το γιγάντιο πρόγραμμα, πρέπει να εφαρμοσθεί εκ μέρους της πολιτείας… ΝΟΜΙΚΗ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, δηλαδή να εξαϋλωθούν πλήρως νόμοι, κανονισμοί και προκηρύξεις και να μην γίνει τίποτα από τα προαναφερθέντα , γεγονός που θα οδηγήσει μοιραία στην πλήρη απαξίωση του Επαγγελματικού ποδοσφαιρου ως Θεσμού και ως Θεάματος.

ΕΠΕΙΔΗ αντιθέτως μπορεί να υλοποιηθεί μια λελογισμένη αναδιάρθρωση σε συνδυασμό με τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα , χωρίς να καταπατηθούν οι κανονισμοί, ως εξης :

1.Απο την SUPER LEAGUE υποβιβαζονται με πρωτοβουλία της Πολιτείας, όπως είχε γίνει με ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ και ΚΑΒΑΛΑ, σε συνεργασία με την Επιτροπή Δεοντολογίας, οι ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, παραμένουν λόγω και της αλλαγής της ποινής αδειοδότησης οι ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΚΈΡΚΥΡΑ και ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, επομένως απομένουν 14 ΠΑΕ,

2.Απο την FOOTBALL LEAGUE λόγω αδειοδότησης και εμπλοκής με την FIFA δεν προβιβαζεται η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, όπως και η ΠΑΕ ΟΦΗ λόγω της εμπλοκής της στην Επιτροπή Δεοντολογίας, και στην θέση τους ανεβαίνουν οι ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ και ΠΑΕ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ,

3.Επομενως το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της περιόδου 2018-2019 πρέπει να ξαναγίνει με 16 ΠΑΕ, εκ των οποίων οι 2 τελευταίες θα υποβιβασθουν απευθείας στην FOOTBALL LEAGUE και οι 11η,12η,13η και 14η θα αγωνισθουν σε Play out με την 1η,2η,3η και 4η της FOOTBALL LEAGUE, προκειμένου να προκύψουν οι 2 πρώτες για να συμπληρώσουν τις 12 ΠΑΕ της SUPER LEAGUE της περιόδου 2019-2020.

4.Συγχρονως πρέπει να διοργανωθεί το ΛΙΓΚ ΚΑΠ (Επαγγελματικό Κύπελλο) ” με την συμμετοχή των ΠΑΕ και των 3 επαγγελματικών κατηγοριών, σε αντίθεση με το Κύπελλο Ελλάδας που πρέπει να διευρυνθεί με συμμετοχή εκπροσώπων και της Μεγάλης Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και βεβαίως να επαναδιοργανωθεί το Υπερκύπελλο (Σούπερ ΚΑΠ) με το οποίο θα αρχίζει η αγωνιστική περίοδος.

5. Παράλληλα πρέπει να παγιωθούν δια νόμου οι κανονισμοί αδειοδότησης και το Πειθαρχικό Δίκαιο, το οποίο θα επιτρέπεται να μεταρρυθμίζεται κάθε τετραετία.

6. Εξυπακούεται η ανεξαρτητοποίηση τόσο της Διαιτησίας, μέσω πλήρους επαγγελματοποίησης της και λειτουργίας της εκτός ΕΠΟ, όσο και της Ποδοσφαιρικής Δικαιοσύνης, η οποία επίσης πρέπει να απεγκλωβιστεί από την ΕΠΟ και τις Λίγκες.

7. Τέλος πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα η πολυετής αδικία κατά των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που μετά τους ΔΟΛΙΟΥΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΕ ΑΕΚ, ΛΑΡΙΣΑ, ΑΡΗΣ, ΟΦΗ, ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΚΛΠ απώλεσαν παράνομα και αντισυνταγματικα τα κεκτημένα περιουσιακά δικαιώματα τους, μέσω της ενεργοποίησης επιτέλους του Εγγυητικου Ταμείου της ΕΠΟ σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ και την ΓΓΑ.

Γιατί δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να κόπτεται για χρηματοδοτήσει το VAR, να εξασφαλίσει τηλεοπτικά δικαιώματα στις ΠΑΕ μέσω της ΕΡΤ και συνεχώς να ψηφίζει νόμους για απαλλαγή των ΠΑΕ από τα χρέη τους και να αδιαφορεί για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗΣ που συντελείται από τους κρατικοδίαιτους επαγγελματίες παράγοντες εις βάρος των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή