Ψήφο εμπιστοσύνης στη χρήση του VAR από Αυγενάκη και Φούσεκ

Print Friendly, PDF & Email

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε το VAR από τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Πετρ Φούσεκ. Ο υφυπουργός Αθλητισμού και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA είχαν δίωρη συνάντηση με θέμα «Η είσοδος του Var στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η επιρροή του στα ζητήματα αντιμετώπισης της βίας».

Ο Τσέχος αξιωματούχος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τόνισε το πόσο σημαντικό είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο να υποστηριχθεί η νέα τεχνολογία:

«Θα πρέπει να υποστηριχθεί και να παρουσιαστεί θετικά δεδομένου ότι υπήρχαν αρκετά σωστές αποφάσεις μέσα από αυτό το σύστημα τις δύο πρώτες αγωνιστικές από τους διαιτητές και τους διαιτητές του VAR».

Για τις διαμαρτυρίες που υπήρξαν για λάθη, ο Φούσεκ παρέπεμψε στην ανακοίνωση της ΚΕΔ λέγοντας: «Δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές και θεωρείται ότι απέχουν από την ποδοσφαιρική λογική και πραγματικότητα. Να σας επιστήσω την προσοχή στην ανακοίνωση που έβγαλε η ΚΕΔ στα ΜΜΕ μετά τη δεύτερη αγωνιστική και απαντά με κάποιες φάσεις σε αυτά που ορισμένες ομάδες υποστήριξαν. θέλω να διαχωρίσω τη σχέση μεταξύ της βίας και των αποφάσεων που παίρνει το VAR. Όσοι έχουν αυτή την κουλτούρα, πρέπει να υποστηρίζουν την ομάδα τους και όχι να μισούν τις αποφάσεις του VAR. Το VAR είναι πετυχημένο στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες».

Από την πλευρά του ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε:

«Είχα μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον κ. Φούσεκ τον ευχαρίστησα διότι σε πολλές ερωτήσεις που του έθεσα είχα λεπτομερέστατη ενημέρωση. Να ξεκαθαρίσω για άλλη μια φορά ότι πιστεύουμε στην εφαρμογή του VAR, πιστεύουμε ότι θα αναβαθμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ότι θα δημιουργήσει μεγαλύτερο βαθμό αξιοπιστίας, αλλά και καλύτερη ποιότητα θεάματος την οποία αναζητούμε. Οσο περισσότερο συμβάλουμε όλοι, UEFA, ΕΠΟ, Super League, παράγοντες αλλά και Πολιτεία και αν ο καθένας πάρει το κομμάτι ευθύνης που του αναλογεί, τόσο το ποδόσφαιρο θα αναβαθμιστεί όσο και το συνολικότερο προϊόν που παράγει το ποδόσφαιρο, θα είναι ωφέλιμο για όλους, πολύ περισσότερο για τους Ελληνες φιλάθλους».

Έχουν περάσει δύο αγωνιστικές, από την πρώτη εφαρμογή του VAR στη χώρα μας. Ως γνωστόν, την ευθύνη λειτουργίας του την έχει η ΚΕΔ, η ΕΠΟ ακολουθώντας τα πρωτόκολλα της FIFA και της UEFA. Εμείς ως Πολιτεία δεν έχουμε δυνατότητα, ούτε δικαίωμα παρέμβασης στη λειτουργία του, παρά μόνο είχαμε αναλάβει το κόστος του. Να σημειωθεί ότι σε άλλες περίπου 14-15 χώρες που έχει εφαρμοστεί και λειτουργεί το VAR, σε κάποιες από αυτές χρηματοδοτήθηκε από τις κατά τόπους ομοσπονδίες και ΠΑΕ. Εδώ το έκανε η Πολιτεία, άρα μας δίνεται το δικαίωμα να ενημερωθούμε αλλά και να μεταφέρουμε τυχόν προβληματισμούς, αλλά και απορίες και ζητήματα που συζητούνται στη δημόσια σφαίρα».

Την Τετάρτη (11/9) θα συσταθεί στην Αθήνα ομάδα εργασίας για τη βία και τα στημένα παιχνίδια με την παρουσία της FIFA και της ΘΕΦΑ.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ την UEFA και φυσικά τον κ. Φούσεκ, τον Λάκοβιτς τον πρόεδρο της UEFA, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και την Τετάρτη θα έχουμε μια πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο της δημιουργίας μιας ομάδας εργασίας για την αντιμετώπιση της βίας αλλά και των στημένων παιχνιδιών. Ήταν μία συμφωνία που είχαμε κάνει από τις πρώτες κιόλας συναντήσεις. Και με χαρά υποδεχόμαστε την UEFA την Πέμπτη, όπου πραγματοποιεί ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο σχετικά με τη βία και είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε πολλά να κερδίσουμε εδώ στην Ελλάδα. Η συνεργασία μας είναι στενή και ελπίζω ουσιαστική και κυρίως αποτελεσματική για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, για το καλό του αθλητισμού συνολικότερα» κατέληξε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή