Βέλγιο: Συνελήφθησαν ο τεχνικός της Μπριζ, ατζέντης, διαιτητές, έρευνες και στην Κύπρο

Print Friendly, PDF & Email

Βόμβα στα θεμέλια του βελγικού ποδοσφαίρου ενδέχεται να βάλει η σύλληψη του πανίσχυρου ατζέντη, Μότζι Μπαγιάτ (πρώτος αριστερά στη φώτο), ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων και πιθανότατα για χειραγώγηση αγώνων.

Στη δικαστική έρευνα εμπλέκονται τα πέντε μεγαλύτερα κλαμπ της χώρας, η Αντερλεχτ, η Κλαμπ Μπριζ, η Σταντάρ, η Γκενκ, η Γάνδη, αλλά και μικρότερα όπως οι Κόρτραϊκ, Λόκερεν και Μαλίν.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν μέχρι στιγμής στα ΜΜΕ της χώρας, ο Μότζι Μπαγιάτ έχει συλληφθεί, ενώ προσήχθησαν για ανάκριση ο επί χρόνια αθλητικός διευθυντής της Αντερλεχτ, Χέρμαν Φαν Χολσμπέικ (μεσαίος στη φώτο), ο οποίος πάντως απομακρύνθηκε το καλοκαίρι από το σύλλογο των Βρυξελλών όταν ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου στον Μαρκ Κούκε, αλλά και ο νυν τεχνικός της Κλαμπ Μπριζ, Ιβάν Λέκο (δεύτερος από αριστερά στη φώτο), πρώην βοηθός του Ιγκόρ Τούντορ στον ΠΑΟΚ.

Αντίθετα ο τεχνικός της Αντερλεχτ, Χέιν Βανχάεζεμπρουκ, που επίσης ανήκει στο πορτοφόλιο του Μπαγιάτ έδωσε κανονικά το «παρών» σήμερα στην προπόνηση της ομάδας της πρωτεύουσας.

Σε ό,τι αφορά στην Σταντάρ Λιέγης, ερευνώνται οι μεταγραφές που έκανε ο Μπαγιάτ όπως οι Τρεμπέλ, Ντονγκάλα, Ουλαρέ, καθώς και τη μετακίνηση του προπονητή Μισέλ Πρεντόμ, άλλοτε δόξα της εθνικής Βελγίου. Επίσης στο μικροσκόπιο έχουν βρεθεί άλλες τρεις μεταγραφές, του ατζέντη Βέλκοβιτς, που αφορούν τις περιπτώσεις των Γιάνκοβιτς, Μλαντένοβιτς και Κοσάνοβιτς.

Εξάλλου εξηγήσεις στις αρχές κλήθηκε να δώσει ο πρόεδρος της Κόρτραϊκ, Ζόσεφ Αλάινς, ενώ και η Μαλίν μέσω του προέδρου της, Γιόχαν Τίμερμανς, ενημέρωσε ότι συνεργάζεται στενά με τις αρχές.

Πέρα όμως από τις περιπτώσεις της υπεξαίρεσης χρημάτων διεξάγεται έρευνα και για πιθανή χειραγώγηση αγώνων. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προσαχθεί ορισμένοι Βέλγοι διαιτητές, μεταξύ των οποίων οι διεθνείς, Μπαρτ Βερτέντεν και Σεμπαστιάν Ντελφεριέρ!

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε ότι οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, ως αποτέλεσμα αναζήτησης περίπου 60 προσώπων, για τα οποία υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις εμπλοκής, στο σκάνδαλο που αφορά το βελγικό ποδόσφαιρο.

Οι συλλήψεις έγιναν σε Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Κύπρο, Μαυροβούνιο, Σερβία και ΠΓΔΜ και αφορούν σε απάτες σχετιζόμενες με μεταγραφές ποδοσφαιριστών και προκαθορισμό αποτελεσμάτων σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Στις έρευνες έλαβαν μέρος περίπου 220 αστυνομικοί.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή