Βγαίνει στην κόντρα η Sportime για το “μποϊκοτάζ” του Sport 24

Print Friendly, PDF & Email

Έντονη αντίδραση υπήρξε από τη Sportime απέναντι στο εκ των κορυφαίων σάιτ Sport24. Η έριδα υφήρπε από καιρό, καθώς η αθλητική ιστοσελίδα στην ενότητα με τα πρωτοσέλιδα του αθλητικού Τύπου δεν συμπεριελάμβανε τη συγκεκριμένη εφημερίδα.

Η Sportime εκδήλωσε την αντίδρασή της στην έκδοση της Παρασκευής με κτύπημα στην πρώτη σελίδα στο οποίο γράφει: «Σε μία… πρωτοφανή επίδειξη δημοσιογραφικού ήθους το Sport24 δεν αναρτά το πρωτοσέλιδο της Sportime. O ορισμός του αθέμιτου ανταγωνισμού! Κάθε εξήγηση, αν υπάρχει, δεκτή».

Νωρίς το μεσημέρι, το εν λόγω σάιτ δημοσίευσε αφιέρωμα (του Νίκου Μποζιονέλου) στις αθλητικές εφημερίδες που κυκλοφόρησαν κάποτε και δεν υφίστανται σήμερα, συμπεριλαμβάνοντας και τη Sportime, με το κείμενο να καταλήγει ότι η εν λόγω εφημερίδα επανεκδόθηκε το 2017, από άτομα που αποχώρησαν από τη Sportday. Αργότερα, όμως, ολόκληρο το τμήμα του κειμένου περί Sportime, κι όχι μόνο το απόσπασμα που αναφερόταν στην τωρινή έκδοση, εξαφανίστηκε.

Γύρω στις 7 το απόγευμα, ο γενικός διευθυντής της εφημερίδας, Γεράσιμος Μανωλίδης, ανέβασε στο facebook το εξής κείμενο:

«Είναι ένα από τα λίγα sites που δεν περιμένουν τις εφημερίδες για να γράψουν ένα θέμα. Οι συντάκτες τα βλέπουν, το ψάχνουν και αναρτούν κάτι σχετικό -εμπλουτισμένο με τις δικές τους πληροφορίες. Αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που έφτασε στην κορυφή. Η άτιμη, ζαλίζει. Σε θολώνει, πολλές φορές σε κάνει να χάσεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Το κακό με τις πρωτιές είναι πως φέρνουν ευθύνες. Ισων αποστάσεων. Δύσκολο πράγμα. Το Sportime αδικείται και το χειρότερο είναι πως το Sport24 αδικεί τον ίδιο του τον εαυτό και τους επισκέπτες του αγνοώντας το στα πρωτοσέλιδα. Για όσους δεν ξέρουν το συγκεκριμένο section στα sites είναι από αυτά με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Για πολλές εφημερίδες οι διαφημίσεις μπροστά στο πρωτοσέλιδο έχουν εξελιχθεί σε μάσκα οξυγόνου. Τη μέρα που το Sportime αποφάσισε να ζητήσει την αιτία, αναρτήθηκε κείμενο με τις εφημερίδες που σταμάτησαν να κυκλοφορούν. Συμπεριλήφθηκε και η δική μας. Στην αρχή. Διότι μετά σβήστηκε.

Το τελευταίο πράγμα που θέλει ο δοκιμαζόμενος χώρος μας είναι να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Αλήθεια όμως, εμείς το ξεκινήσαμε; Εξι μήνες υπομονής και σιωπής δεν ήταν αρκετά μεγάλο διάστημα. Ο αθέμιτος ανταγωνισμός και το ξεκάθαρο unfair του Sport24 θα βρίσκεται κάθε μέρα στο πρωτοσέλιδό μας. Προς γνώση και συμμόρφωση.

ΥΓ. Σε 45 μέρες θα παίζουμε και επί ίσοις όροις.

Υγ 2: Η Euroleague μάζεψε τα τσανάκια της και πήγε αλλού. Το NBA ψάχνεται κι αυτό να πάρει τα κουβαδάκια του και να πάει σε άλλη παραλία. Γιατί άραγε;».

Το πρώτο υστερόγραφο του Γ. Μανωλίδη δημιουργεί το ερώτημα αν υπαινίσσεται ότι θα υπάρξει ιστοσελίδα του Sportime που θα παίζει «επί ίσοις όροις» ή αν εννοεί κάτι άλλο.

Πηγή: harddog-sport.blogspot.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή