Βούτσης για ταυτότητα φύλου: Σοβαρό ζήτημα-Αισιόδοξος για συναίνεση

Print Friendly, PDF & Email

Την πεποίθηση ότι το άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο αφορά στη δυνατότητα ανηλίκου 15 ετών να αλλάξει ταυτότητα φύλου, θα αποσαφηνιστεί στην Ολομέλεια και θα «ενισχυθεί ενδεχομένως» υπό προϋποθέσεις, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Δήλωσε δε, πως το ζήτημα αυτό θα «φωτιστεί από όλες τις πλευρές και θα εξευρεθούν οι τρόποι να εφαρμοστεί και όλοι να συναινέσουν».

Κατά τη συζήτηση που είχε την Παρασκευή με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε ότι το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την Δευτέρα στις 12 το πρωί με τη συζήτηση να διαρκεί έως τις 12 το βράδυ και θα συνεχιστεί την Τρίτη έως τη 1 το μεσημέρι, οπότε και αναμένεται να ψηφιστεί. «Θα γίνει μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για ένα ζήτημα ιδιαίτερα σοβαρό εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου και της κοινωνίας, γύρω από το οποίο έχουν έρθει στην επιφάνεια και ισχυρές αντιδικίες, ενστάσεις, διαφορετικές απόψεις. Όλα αυτά θα συζητηθούν ενώπιοι ενωπίοις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας πως κατά την συζήτηση ενδέχεται να τοποθετηθούν και πολιτικοί αρχηγοί.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν η κριτική που άσκησε η Εκκλησία, θα επηρεάσει βουλευτές στην ψήφο τους, ο πρόεδρος της Βουλής αφού ξεκαθάρισε πως «δεν θα πάρει θέση προκαταβολικά», καθώς η συζήτηση επίκειται και δεν θέλει να επιβαρύνει το κλίμα, τόνισε πως στην Ολομέλεια θα υπάρξει ο χρόνος και η δυνατότητα να τεθούν όλα τα ζητήματα και «όλοι οι βουλευτές, πρόεδροι και τα κόμματα θα βρεθούν προ της ευθύνης τους, ευθαρσώς να πουν άποψή τους να τη διασταυρώσουν να την πάρουν πίσω». «Γι’ αυτό είναι η Βουλή», είπε.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βούτσης, απάντησε με τη φράση «ουδέν σχόλιον» στο ερώτημα για το «αν εκτιμά πως η Εκκλησία κάνει πολιτικό παιχνίδι». Στη ερώτηση αν ο ίδιος συμφωνεί με την επίμαχη ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα μπορεί ανήλικος 15 ετών, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να προβεί σε αλλαγή ταυτότητας φύλου, ο κ. Βούτσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Νομίζω θα αποσαφηνιστεί το ζήτημα απολύτως στην Ολομέλεια και θα ενισχυθεί το παρόν άρθρο ενδεχομένως, θα φωτιστεί από πολλές πλευρές και θα εξευρεθούν οι τρόποι να εφαρμοστεί κι όλοι να συναινέσουν».

Χαμηλούς τόνους τήρησε πάντως το Μαξίμου για τα ιερά «πυρά» της Εκκλησίας, και του Αγίου Όρους όσον αφορά τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου στο 15ο έτος ηλικίας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή