Βρακάς για Φαν’τ Σιπ: “Θεωρήσαμε καλύτερο να ρισκάρουμε και να δούμε την ουσία”

Print Friendly, PDF & Email

Ο Κώστας Βρακάς, πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, σε συνέντευξη που παραχώρησε με αφορμή τη νίκη της εθνικής επί της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, αναφέρθηκε στην επιλογή του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, αλλά και άλλων θεμάτων που αφορούν την εθνική και την ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό:

Για την Εθνική: “Ο ελληνικός λαός πάει από το ένα άκρο στο άλλο. Ενθουσιαζόμαστε πολύ εύκολα, απογοητευόμαστε το ίδιο εύκολα. Πρέπει να ισορροπήσουμε κάποια στιγμή να δούμε ότι υπάρχει και η μεσαία γραμμή. Στο ποδόσφαιρο ειδικά αυτό σημαίνει να έχουμε υπομονή να στηρίζουμε καταστάσεις να δίνουμε χρόνο στις καταστάσεις, για να δούμε αποτέλεσμα”.

Για τις αλλαγές που έφερε στην ομάδα ο Φαν’τ Σχιπ: “Το χθεσινό ήταν ένα καλό παιχνίδι, βγήκαν αρκετά καινούρια πράγματα. Το θέμα είναι ότι δημιουργείται μια νέα κατάσταση, είναι ένα καινούριο πλάνο που βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν αφορά μόνο την πρώτη ομάδα, αφορά και τις μικρότερες εθνικές κατηγορίες. Γενικότερα αφορά αλλαγή στον τρόπο εκπαίδευσης του Έλληνα ποδοσφαιριστή από τη βάση του.

Η καινούρια τάξη πραγμάτων και ο καινούριος προπονητής με το τεχνικό τιμ πέρασαν κάποια πράγματα στα παιδιά. Νομίζω ήταν θέμα ψυχολογίας. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι τελικά υπάρχει ποιότητα και στον Έλληνα ποδοσφαιριστή, γιατί τόσα χρόνια πιστεύουμε ότι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές μπορούν να παίξουν μόνο στην άμυνα. Το θέμα είναι να το πιστεύουμε και να εξελιχθούμε προς το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αυτό έγινε χθες. Μια αλλαγή ψυχολογίας και πέρασαν κάποια πράγματα που επισήμανε ο προπονητής που θεωρούσε ότι είναι δεδομένα. Πρέπει να υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές”.

Για τα κριτήρια επιλογής του Φαν’τ Σχιπ: “Σαν επιτροπή, το πιο ασφαλές ήταν να κλείσουμε ένα μεγάλο όνομα και αυτό θα άρεσε και στον κόσμο. Εμείς θεωρήσαμε ότι θα ήταν καλύτερο να ρισκάρουμε και να δούμε την ουσία, να κάνουμε μια αλλαγή στον τρόπο σκέψης που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και στο δεδομένο ότι μπορούμε ως Έλληνες να υποστηρίξουμε μόνο αμυντικό ποδόσφαιρο, να προσπαθούμε να κλέβουμε αποτελέσματα.

Το ποδόσφαιρο πλέον έχει εξελιχθεί και πρέπει και εμείς κάποια στιγμή να ακολουθήσουμε αυτή τη τάση. Πρέπει να βάλουμε ένα πλάνο το οποίο να είναι μακροχρόνιο. Θέλουμε εκτός από τη πρώτη ομάδα να δουλέψουμε την εθνική από τη βάση της. Αυτά τα αποτελέσματα θα φανούν σε μερικά χρόνια, αλλά κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει μια αρχή. Ήταν δύσκολη απόφαση για την ομοσπονδία, άλλα ήταν η σωστή ώστε να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε όλες τις ομάδες ακόμα και σε κορυφαίες ομοσπονδίες”.

Για το νέο ξεκίνημα και τη νέα λογική της ομάδας: “Ο κ. Γραμμένος, στην πρώτη συνάντηση που είχε με τον προπονητή, του είπε πως έχει στο 100% την ευθύνη της ομάδας να κάνει ότι νομίζει, αλλά να ακολουθεί τη λογική, ότι θέλουμε να χτίσουμε για τα επόμενα χρονιά. Θέλουμε, να βάλουμε τη βάση ακόμα και αν αλλάξει διοίκηση, ώστε να εξελιχθεί η ομάδα. Θέλουμε να δούμε περισσότερους Έλληνες παίκτες ανταγωνιστικούς στην Ευρώπη και σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και να έρθουν πάλι επιτυχίες. Δεν πάμε για το άμεσο κέρδος και τα αποτελέσματα. Για πρώτη φορά βάλαμε ένα τέτοιο πλάνο. Θέλουμε μακροχρόνιο πλάνο και δεν ενθουσιαζόμαστε από ένα καλό αποτέλεσμα. Πρέπει να δουλέψουμε, σίγουρα θα έρθουν και άσχημες στιγμές αλλά πρέπει να πιστέψουμε ότι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής αξίζει.

Το πιο σημαντικό που έχει επιβάλλει ο προπονητής είναι ότι δεν μένει σε ονόματα και σε μεγάλα κλαμπ, αλλά κοιτάει ποιος ποδοσφαιριστής είναι σε καλύτερη κατάσταση και δίνει το 101% των δυνατοτήτων του στην εθνική. Δεν κοιτάει ούτε ηλικίες, όπως είδαμε χθες, θα παίζουν στην εθνική αυτοί που θα ματώνουν, θα τα δίνουν όλα και θα κάνουν αυτά που επιτάσσει το σύγχρονο ποδόσφαιρο, πράγματα που αυτός θεωρεί πως πρέπει να γίνονται και να υπάρχει πειθαρχία προς όλους και προς όλα”.

Για την έδρα της Εθνικής: “Δεν πήγαμε στο Ηράκλειο, στο Παγκρήτιο, γιατί υπάρχουν ακόμα ανολοκλήρωτα έργα. Κάναμε προσπάθεια να παίξουμε και σε άλλα γήπεδα, αλλά για τους Έλληνες η Εθνική ομάδα έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ακόμα και στο ΟΑΚΑ θα έπρεπε ο κόσμος να ανταποκριθεί περισσότερο.Όταν παίζει η Εθνική ομάδα είναι κάτι ιερό ακόμα και στις δύσκολες στιγμές της και στις αποτυχίες. Το να υπάρχουν 1.000 άτομα, όσα δηλαδή υπάρχουν και στα ματς της Γ’ Εθνικής, δεν νομίζω ότι τιμά κανέναν μας. Το Ηράκλειο είναι οριστική απόφαση και η έδρα μας θα μεταφερθεί εκεί. Θεωρούμε πως αυτό θα γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα και στα επόμενα παιχνίδια”.

Για τη δημοσίευση του σχετικά με πόλεμο κατά της ΕΠΟ: “Για ένα πράγμα μπορώ να είμαι μόνο περήφανος, για το ότι δουλεύουμε με μεγάλη εντιμότητα ειδικά στο κομμάτι των εθνικών ομάδων και η επιλογή προπονητή γίνονται με απόλυτη εντιμότητα προς όλους. Το θεωρώ άδικο να υπάρχουν επιθέσεις χωρίς κανένα λόγο, χωρίς αιτία που να μην στηρίζονται κάπου. Η εντιμότητα διακρίνει όλη τη διοίκηση. Στην Ελλάδα έχουμε ένα ανελέητο πόλεμο μεταξύ των μεγάλων κλαμπ. Γίνονται προσπάθειες ώστε η διαιτησία να είναι εκτός από όλα. Το πρώτο πράγμα που έκανε ο κ.Γραμμένος και η διοίκηση του ήταν να φέρουν το VAR για να υπάρχει απόλυτη ισονομία. Τις Εθνικές ομάδες ας τις αφήσουμε έξω από τον πόλεμο αυτό. Η Εθνική ας είναι κάτι που μας ενώνει. Με το να χτυπήσεις την Εθνική ομάδα δεν χτυπάς τη διοίκηση”.

Για το προπονητικό κέντρο της Εθνικής: “Είμαστε σε επαφές για να αλλάξει το προπονητικό μας κέντρο. Έχουμε προχωρήσει για την έκταση στα Σπάτα, πρέπει τώρα να μπούμε στο διαδικαστικό κομμάτι και να προχωρήσουμε στο κομμάτι των αδειών”.

ΠΗΓΗ: Arena FM 89.4

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή