Γαβαλάς: “Προβληματισμός και οργή για τη θέση του Σωκράτη Κόκκαλη”

Print Friendly, PDF & Email

Ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Νίκος Γαβαλάς αναφέρθηκε στην κόντρα Κόκκαλη – Μαρινάκη μιλώντας στον Sport FM.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Αντιλαμβάνομαι το πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει και που απασχολεί έντονα τους φίλους της ομάδας. Έχει προκαλέσει προβληματισμό η θέση του Σωκράτη Κόκκαλη, γιατί όχι και οργή να αφαιρέσει ένα μέρος του Ρέντη.

Ως Ολυμπιακός και εγώ θέλω να διαβεβαιώσω τους οπαδούς ότι δεν αποπροσανατολίζεται κανείς στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Θέλω με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο να μεταφέρω αυτό, ότι δεν αποπροσανατολίζεται κανείς από τις επιλογές του Σωκράτη Κόκκαλη. Η ομάδα έχει μπροστά της μεγάλες προκλήσεις. Και στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αισιοδοξούμε ότι ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στην Ευρώπη και τον Χειμώνα και προς όφελος και της Ελλάδας για να μην συνεχιστεί η πτώση της χώρας στη λίστα της UEFA. Αντιλαμβάνονται όλοι πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσει ο Ολυμπιακός την εφετινή ευρωπαϊκή του πορεία».

Για την επιστολή της FIFA προς την ΕΠΟ:
«Διάβασα το αποκλειστικό ρεπορτάζ στο σάιτ σας και πριν από λιγο υπάρχει και μια ενημέρωση στο σάιτ της ΕΠΟ που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ. Διαβάζω σε αυτή ότι τα «μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο των επιστολών των FIFA και UEFA οι οποίες ανακοίνωσαν την απόφασή τους να ελευθερώσου κεφάλαια για την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς και για τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να ολοκληρωθούν εφεξής ώστε να πραγματοποιηθεί η εκταμίευση των χρημάτων». Αυτό είναι το «κλειδί» διότι πλέον δεν μπορεί να λειτουργεί ανεξέλεγκτα η ΕΠΟ και ουσιαστικά δικαιώνονται οι θέσεις του Ολυμπιακού για τις επιστολής που έχουμε αποστείλει τόσο στον υφυπουργό, με τον οποίο η συνάντηση θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, και σε UEFA και FIFA. Ήταν το έσχατο μέσο καθώς εδώ και τρία χρόνια ως Ολυμπιακός ζητάμε τα οικονομικά της ΕΠΟ.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες που τα χρήματα δόθηκαν για γήπεδα και άλλες εγκαταστάσεις, εδώ από την ΕΠΟ δόθηκαν για λειτουργικές δαπάνες οι οποίες υπερδιπλασιάστηκαν. Εκφράζει την ανησυχία της για τη διαχείριση από τη διοίκηση του κ.Γραμμένου. Αποδεικνύει ότι θα υπάρχει έλεγχος από FIFA και UEFA στην ΕΠΟ. Σε ετήσια βάση η ΕΠΟ εισπράττει 10 εκατομμύρια. Τα 4 εκατομμύρια είναι από τον Ολυμπιακό από πωλήσεις παικτών, συμβολαίων, τηλεοπτικά δικαιώματα και άλλα. Είναι ένα μεγάλο νούμερο. Ήταν το τελευταίο μέσο που είχε ο Ολυμπιακός για να μάθει που καταλήγουν τα χρήματα αυτά. Είναι αλήθεια ότι η νούμερα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μισθοί πολλών χιλιάδων ευρώ προκαλούν μεγάλο προβληματισμό. Η ΕΠΟ από τους 70 υπαλληλους έφτασε στους 120. Είναι ξεκάθαρες οι θέσεις του Ολυμπιακού σχετικά με τα οικονομικά θέματα που έχουν σχέση με την ΕΠΟ».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή