Γιάννης Δημητριάδης: Άμεσα και έμμεσα τα οφέλη στον Πόρο από τον αθλητικό τουρισμό

Γιάννης Δημητριάδης: Άμεσα και έμμεσα τα οφέλη στον Πόρο από τον αθλητικό τουρισμό
Print Friendly, PDF & Email

Ο Γιάννης Δημητριάδης ορκίστηκε Δήμαρχος Πόρου στις 30 Αυγούστου του 2014. Πέρα από όλα όσα έχει να αντιμετωπίσει μια δημοτική αρχή, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Καθαρή Πορεία” έριξε το βάρος και στις αθλητικές διοργανώσεις. Έτσι το Porosea έκανε τα πρώτα του βήματα το 2017, μερικά χρόνια μετά το Χ-Poros που σταμάτησε να διοργανώνεται. To νέο αυτό multisports event το 2018 έδειξε τη δυναμική του και στις 8 και 9 Ιούνίου του 2019 έρχεται για να γίνει θεσμός.

Σε λίγες ημέρες η 3η διοργάνωση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Όπως εξηγεί ο Δήμαρχος “υπάρχουν και άλλες αξιόλογες προσπάθειες όπως το Διεθνές Τουρνουά ποδοσφαίρου Theseus Youth Cup, οι κωπηλατικοί αγώνες του Ναυτικού μας ομίλου ΝΟΠΤ, ενώ στο νησί μας έχουμε και δύο σχολές σκι με πλούσια δραστηριότητα και συμμετοχές σε αγώνες”.

Παράλληλα με τις μεγάλες μάχες που έχει δώσει την τελευταία 5ετία για τον εξορθολογισμό των οικονομικών του Δήμου και την εξάλειψη των παθογενειών, ο Γιάννης Δημητριάδης στηρίζει τον αθλητικό τουρισμό, που φέρνει έσοδα αρκετών χιλιάδων ευρώ στους επαγγελματίες, γνωρίζοντας ότι αποτελεί ένα κλειδί για την ανάπτυξη.

Συναντήσαμε τον Δήμαρχο στην ομιλία του στους ετεροδημότες του Πόρου στο ΣΕΦ την Δευτέρα 20 Μαΐου και δεν αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. Τον ευχαριστούμε πολύ και του ευχόμαστε καλή επιτυχία και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στις 8-9 Ιουνίου στo Porosea.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στο Δήμο Πόρου διοργανώνονται αθλητικά γεγονότα που φέρνουν κόσμο από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο νησί. Ποια τα οφέλη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μπορεί να πει κανείς ότι τα οφέλη διακρίνονται σε άμεσα και έμμεσα. Τα άμεσα αποτελέσματα έχουν να κάνουν κυρίως με οικονομικά μεγέθη, όπως ο τζίρος που φέρνουν στην οικονομία του νησιού. Υπολογίζεται ότι η περυσινή διοργάνωση του Porosea 2018 απέφερε ένα εισόδημα της τάξης των €250.000 σε δύο ημέρες. Φέτος θα υπάρχει κλιμάκιο του Πανεπιστημίου του Heilborn της Γερμανίας που θα διεξαγάγει σχετική έρευνα και θα παρουσιάσει τα αποτελέσματά της μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του event. Σημαντικότερα όμως είναι τα έμμεσα οφέλη των αθλητικών διοργανώσεων που γίνονται στο νησί, καθώς διευρύνουν το Τουριστικό Προϊόν τόσο ποιοτικά όσο και χρονικά. Η προστιθέμενη αξία τους έχει αποδεδειγμένα τεράστια σημασία. Τέλος και για μένα αυτό είναι το σημαντικότερο- όλες αυτές οι διοργανώσεις μπολιάζουν τη νεολαία με το «μικρόβιο» του αθλητισμού και του εθελοντισμού , φέρνοντας κοντά όλη την κοινωνία του Πόρου που κατά τις ημέρες των μεγάλων διοργανώσεων εργάζεται σύσσωμη για την επίτευξη του στόχου μιας άρτιας διοργάνωσης.

ΕΡ: Πως μπήκε ο Πόρος στο επίκεντρο τους αθλητικού τουρισμού;

ΑΠ: Η πρώτη προσπάθεια και φυσικά τα εύσημα για την πρωτοβουλία ανήκουν στον γιατρό Κώστα Σαπουνάκη που το 2005 σχεδίασε το πρωτοποριακό X-Poros. Το Χ-Porοs δυστυχώς σταμάτησε να διοργανώνεται το 2014 καθώς ο Κώστας Σαπουνάκης μετακόμισε στην Ελβετία. Η δική μου Δημοτική Αρχή αναζήτησε τον τρόπο επιστροφής του Πόρου στον αθλητικό χάρτη και έτσι το 2017 διοργανώθηκε το πρώτο Porosea με πολλή όρεξη και δουλειά από τους ανθρώπους που το ανέλαβαν. Σήμερα το Porosea είναι η πιο ανερχόμενη διοργάνωση στην κατηγορία της. Φυσικά υπάρχουν και άλλες αξιόλογες προσπάθειες όπως το Διεθνές Τουρνουά ποδοσφαίρου Theseus Youth Cup που συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατοντάδες μικρούς ποδοσφαιριστές στην περιοχή μας, οι κωπηλατικοί αγώνες του Ναυτικού μας ομίλου ΝΟΠΤ που με το έργο του φέρνει τα παιδιά μας κοντά στον ναυταθλητισμό κ.α. Τέλος στο νησί μας έχουμε και δύο σχολές σκι με πλούσια δραστηριότητα και συμμετοχές σε αγώνες.

ΕΡ: Πόσο έχουν βελτιωθεί οι αθλητικές υποδομές και τι νέο σχεδιάζετε;

ΑΠ: Αρχικά πρέπει να πούμε ότι το μεγαλύτερο προπονητικό τερέν που διαθέτουμε στον Πόρο είναι το φυσικό μας περιβάλλον, το οποίο φροντίζουμε να προστατεύουμε με συστηματικό και συντεταγμένο τρόπο. Τα βουνά μας, οι θάλασσα και οι παραλιακές μας οδοί είναι το καλύτερο μέρος για προπόνηση. Ταυτόχρονα έχουμε αιτηθεί την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων χώρων του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού και αναζητούμε χώρο για τη δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου, αντιμετωπίζοντας το τέρας της Ελληνικής γραφειοκρατίας και της αποσαφήνισης των αρμοδιοτήτων μεταξύ των διάφορων συναρμόδιων Υπηρεσιών.

ΕΡ: Ποιο είναι το τρίπτυχο της σωστής λειτουργίας ενός Δήμου;

ΑΠ: Τιμιότητα, ανιδιοτέλεια, εργατικότητα και το αποτέλεσμα του συνδυασμού τους είναι η αποτελεσματικότητα

ΕΡ: Πως πιστεύετε ότι πρέπει να θυμάται ένας τόπος τον Δήμαρχό του;

ΑΠ: Από τα έργα υποδομής και από τον διάδοχο που αφήνει πίσω του.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή