Γραμμένος: Μειώθηκε κατά 3,3 εκατ. ευρώ το χρέος της ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Κατά τη σημερινή (25/5) συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, πέρα από την αλλαγή της ποινής στις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ, ενέκρινε το διοικητικό απολογισμό του προηγούμενου δεκάμηνου, τον οικονομικό απολογισμό για το 2017, τον προϋπολογισμό του 2019, ενώ όρισε και τη διαδικασία των σταδίων επιτήρησης.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΕΠΟ:

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε πλήρη σύνθεση και παρουσία της Επιτροπής Παρακολούθησης της F.I.F.A., την οποία εκπροσώπησαν ο πρόεδρός της κ. Χέρμπερτ Χούμπελ και οι κ.κ. Έντι Ντερβισάι και Μάριος Γεωργίου.

Ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

Βάσει των διατάξεων του καταστατικού, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. θα συγκληθεί στις 29 Ιουνίου 2018, στις 10 πμ, στην Αθήνα.

Ενεκρίθη ο διοικητικός απολογισμός της Ε.Ε. περιόδου 18.08.2017 έως 25.05.2018.

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ε. Γραμμένος ενημέρωσε το σώμα για τα πεπραγμένα της διοίκησης στο πρώτο διάστημα της θητείας της και αναφέρθηκε στα θέματα υποστήριξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, του εκσυγχρονισμού του κανονιστικού πλαισίου του ποδοσφαίρου μέσω της τροποποίησης των κανονισμών, της ανάπτυξης του αθλήματος σε επίπεδο εθνικών ομάδων, γυναικείου ποδοσφαίρου, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και grassroots, της υιοθέτησης του συστήματος VAR και της ισότιμης ενίσχυσης των ΕΠΣ.

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. γνωστοποίησε επίσης ότι η σημερινή διοίκηση παρέλαβε χρέος της Ομοσπονδίας ύψους 13,3 εκ. ευρώ και το ποσό αυτό απομειώθηκε στο διάστημα 18.08.2017-25.05.2018 κατά 3,3 εκατομμύρια ευρώ.

Ενεκρίθη ο οικονομικός απολογισμός της περιόδου 01.01.2017 – 31.12.2017.
Ο ταμίας της Ε.Π.Ο. κ. Περικλής Λασκαράκης ενημέρωσε το σώμα για τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσης της Ε.Π.Ο. στο διάστημα αυτό.

Ενεκρίθη ο προϋπολογισμός του 2019.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (14 υπέρ -2 κατά, μειοψήφισαν οι κκ Γραμμένος και Χατζησαρόγλου) η από 08.05.2018 εισήγηση της Super League για τις ποινές που θα ισχύσουν για την αγωνιστική περίοδο 2018-9 για τις ΠΑΕ που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της περιόδου 2017-18 και δεν θα αδειοδοτηθούν κατά την επικείμενη διαδικασία αδειοδότησης.
Από την συζήτηση του θέματος απείχε ο πρόεδρος της Football League κ. Λεουτσάκος.

Εγκρίθηκε η διαδικασία αδειοδότησης της Football League. Για τις ΠΑΕ της Football League, καθώς και εκείνες που υποβιβάζονται από τη Super League, σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης αδειοδότησης, θα επιβάλλεται η ποινή της ολικής απαγόρευσης μεταγραφών για ποδοσφαιριστές άνω των 23 ετών, με δυνατότητα μεταγραφής απεριορίστου αριθμού Ελλήνων ή γηγενών ποδοσφαιριστών κάτω των 23 ετών, καθώς και η ανανέωση απεριορίστου αριθμού των υφισταμένων συμβολαίων (ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας).

Ορίζεται επίσης διαδικασία δύο (2) σταδίων επιτήρησης, η οποία λήγει τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο κάθε αγωνιστικής περιόδου. Η μη εκπλήρωση των κριτηρίων επιτήρησης στο πρώτο στάδιο (Φεβρουάριος) τιμωρείται με αφαίρεση τριών (-3) βαθμών στο τρέχον πρωτάθλημα, και στο δεύτερο στάδιο (Απρίλιος) με αφαίρεση τριών (-3) βαθμών στο επόμενο πρωτάθλημα.

Εγκρίθηκε η πρόταση της Super League για έναρξη του νέου πρωταθλήματος στις 25.08.2018.

Εγκρίθηκε η στελέχωση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αδειοδότησης.

Ανανεώθηκε ως το 2020 η συνεργασία με την εταιρεία Vodafone στην κατηγορία του «χρυσού χορηγού» της Ε.Π.Ο.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή