Γραμμένος: Στις εκλογές της ΕΠΟ να ψηφίζουν όσοι ψηφιζουν τώρα

Print Friendly, PDF & Email

Υπερ της διατήρησης του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ όπως είναι σήμερα τάχθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, σε συνέντευξη που έδωσε στη “Δίκη στο Open”.

Μεταξύ άλλων είπε:

Για τη φράση του Β.Μαρινάκη, “θα πάτε φυλακή”, στη συνάντηση των Big-4 : O κ. Μαρινάκης αγενώς φερόμενος αποχώρησε από την αίθουσα. Εγώ ευγενώς φερόμενος έκλεισα τα χαρτιά μου και δεν το συνέχισα. Ας κρίνει ο κόσμος (…) Δεν μ’ ενδιαφέρει τι λέει ο κ. Μαρινάκης. Έχω τις δικές μου αιτιάσεις τις οποίες δε δέχθηκε ν’ ακούσει. Πρόβλημά του…

Για την δήλωση του κ. Γεραπετρίτη “οι διαιτητές ν’ ανήκουν στους Συνδέσμους”: Oι Σύνδεσμοι είναι καλοί και οι Ενώσεις δεν είναι καλές; Όταν η διαιτησία ήταν υπό των Συνδέσμων πήγαινε καλύτερα η διαιτησία; Στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο η διαιτησία ανήκει στις Ομοσπονδίες. Σας ρωτώ, τα τελευταία χρόνια από την ΠΔΕ και μετά ποιές παρεμβάσεις έχουν γίνει από τις Ενώσεις στους πίνακες; (…) Εδώ γίνεται μπούλινγκ στους διαιτητές, γίνονται μηνύσεις, απειλούνται με αυτόφωρο και σεις λέτε για τα ποσοστά;

Για τις αναφορές του κ. Γεραπετρίτη για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και για το πόσοι θα πρέπει να ψηφίζουν στις εκλογές: Το εκλογικό σύστημα είναι στην καρδιά του αυτοδιοίκητου. Δεν μπορεί να αποτρέψει κανείς στον κ. Γεραπετρίτη από το να λέει τη γνώμη του. Είναι θέμα της γενικής συνέλευσης. Η ΕΠΟ είναι τριτοβάθμιο όργανο. Σε δεύτερο βαθμό είναι οι Ενώσεις και πρωτοβάθμια είναι τα σωματεία. Με ποιά κριτίρια θα ψηφίζουν τα Σωματεία; Σε ποιό ποσοστό θα είναι η εκπροσώπηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου όταν θα ψηφίζουν 5.000 σωματεία; Γιατί πρέπει να αλλάξει το εκλογικό σύστημα; Eίναι ανάξιοι να ψηφίζουν οι πρόεδροι και τα μέλη των ΕΠΣ; Να ψηφίζουν όσοι ψηφιζουν τώρα. Αυτό το σύστημα επιλέχθηκε από τις FIFA/UEFA. Όσοι απεργάζονται τέτοια σχέδια θεωρουν ότι οι πρόεδροι των ΕΠΣ είναι διεφθαρμένοι. Να πάνε στον εισαγγελέα. Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου απόπειρα χρηματοδότησης προέδρων των Ενώσεων.

Για την απάλειψη του άρθρου 30 του ΚΑΠ για την πολυιδιοκτησία: Μου ήρθε μια εισήγηση που έλεγε ότι αν ένας μέτοχος μιας ΠΑΕ με έστω και μια μετοχή γίνεται μέλος ΔΣ άλλης ΠΑΕ, η ΠΑΕ που είναι μέτοχος υποβιβάζεται. Τελικά είπαμε να το απαλείψουμε επειδή το θέμα ρυθμίζεται από τις διατάξεις του νόμου.

Για το αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές: Θα το κρίνει με τρόπο δημοκρατικό, όπως έγινε και την τελευταία φορά, η παράταξη που εκπροσωπώ. Δεν γνωρίζω αν είναι μαζί οι Μελισσανίδης, Σαββίδης και Αλαφούζος. Μην ξεχνάτε τις Ενώσεις.

Για τα “στημένα παιχνίδια”: Αίσθησή μου είναι ότι υπάρχουν. Έρχονται αναφορές για ύποπτα παιχνίδια αλλά η διακρίβωσή τους είναι δύσκολη με βάση το νομικό πλαίσιο.

Για τις οφειλές του Άρη και την εμπλοκή με τη FIFA: Έτσι όπως είναι δομημένο το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Άρης δεν πρέπει να πληρώσει. Τώρα η FIFA άλλαξε στάση. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή