“Δεν δεσμεύει την ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Θεοδωρίδης” – Νέα αναβολή στην υπόθεση Καραπαπά

Print Friendly, PDF & Email

Στις 28/11 θα εκδικαστεί η δίωξη στον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, Κώστα Καραπαπά λόγω οσφυαλγίας. «Δεν φέρει ιδιότητα που θα μπορούσε να κληθεί πειθαρχικά» ανέφερε η δικηγόρος του Σάββα Θεοδωρίδη, Ελένη Τσάκαλη.

Νέα αναβολή, τη δεύτερη, πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης του Κώστα Καραπαπά, στον οποίο έχει ασκηθεί δίωξη για τις δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα Ξάνθης – Ολυμπιακού.

Ο δικηγόρος των «ερυθρόλευκων» Ιωάννης Χατζησαββάογλου παρουσίασε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η οξεία οσφυαλγία που τον ταλαιπωρεί, και ήταν ο λόγος της πρώτης αναβολής, έχει παρουσιάσει ήπια βελτίωση αλλά δεν του επιτρέπει να είναι παρών στην απολογία, κάτι που ειπώθηκε ότι θα γίνει στις 28 Νοεμβρίου, ημερομηνία για την οποία αναβλήθηκε η υπόθεση.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης, εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο του Ελένη Τσάκαλη, η οποία επανέλαβε ότι ενημερώθηκε για τη δίωξη από τα sites και ζήτησε την απαλλαγή του.

«Δεν φέρει καμία ιδιότητα με την οποία θα μπορούσε να κληθεί πειθαρχικά. Με κανένα τρόπο δεν φέρει ιδιότητα που να προβλέπεται στον πειθαρχικό κώδικα. Δεν δεσμεύει την ΠΑΕ και δεν λειτουργεί για λογαριασμό της. Έχει τιμητική ιδιότητα χωρίς σύνδεση με την ΠΑΕ γι’ αυτό το λόγο μόλις πληροφορήθηκε για τη δίωξη έκανε μήνυση στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα» τόνισε η κα. Τσάκαλη και συμπλήρωσε:

«Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιρικός στο παρελθόν έχει αναγνωρίσει έλλειψη ιδιότητας και δεν έχει κάνει δίωξη παρά τις δηλώσεις που έχει κάνει επανειλημμένα το διάστημα που είναι επίτιμος πρόεδρος. Είναι φανατικός φίλαθλος αλλά παραμένει φίλαθλος που δεν δεσμεύει την ΠΑΕ. Τις δηλώσεις τις έκανε ως Σάββας Θεοδωρίδης και όχι ως επίτιμος πρόεδρος Ολυμπιακού».

Πρόσθετη παρέμβαση Ολυμπιακού

Πρόσθετη παρέμβαση στην υπόθεση άσκησε ο Ολυμπιακός μέσω του δικηγόρου του Ιωάννη Χατζησαββάογλου που υποστήριξε ότι ο Σάββας Θεοδωρίδης δεν έχει καμία σχέση με την ΠΑΕ.

«Αυτό το ξέρει και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας και η Επιτροπή σας. Ένα χρόνο τώρα, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας αμελούσε να ασκήσει δίωξη. Δεν έχει καμία ιδιότητα από αυτές που προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας. Είναι τιμητικός τίτλος. Πως γίνεται ένας παλαίμαχος φίλαθλος να γίνεται αντικείμενο πειθαρχικής διαδικασίας. Πως είναι δυνατόν να καταδιώκεται αυτός ο άνθρωπος. Είναι ένας αγαπητός παλαίμαχος, οι δηλώσεις του δεν δεσμεύουν την ΠΑΕ. Δεν υπάρχει κανονιστική σύνδεση. Έχει κληθεί ποτέ σε απολογία παλαίμαχος πρόεδρος; Ποτέ. Μόνο ο Ολυμπιακός έχει επίτιμο πρόεδρο; Τα πειθαρχικά αδικήματα αναζητούν και συγκεκριμένες ιδιότητες».

Σάββας Θεοδωρίδης και Ολυμπιακός πήραν προθεσμία για υπομνήματα μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή