Δεν πέρασαν οι μειώσεις ποινών για «βία» και «απειλές» στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Το φρένο που έβαλε στις μειώσεις ποινών η FIFA και συγκεκριμένα στα άρθρα 15 και 19 που αφορούν τα επεισόδια οπαδών και τις απειλές κατά αξιωματούχων του αγώνα αντίστοιχα, ανάγκασε την ΕΠΟ να υπαναχωρήσει και ως εκ τούτου καμία μείωση ποινών δεν πέρασε από την Εκτελεστική Επιτροπή που συνεδρίασε την Παρασκευή (22/6).

Η ΕΠΟ πήρε πίσω τις τροποποιήσεις επί το επιεικέστερον στο άρθρο 15 και στο 19. Όπου λοιπόν υπήρξαν διατυπώσεις για μείωση ποινών θα παραμείνει ο περσινός πειθαρχικός κώδικας.

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 19 αναφέρεται σε «απειλές» και «εκφοβισμό» αξιωματούχων και σύμφωνα με αυτό τιμωρήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης για την εισβολή του στον αγώνα με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Το άρθρο 15 φέρει τον τίτλο «ποινές σε βάρος ομάδων για επεισόδια κατά τους αγώνες»

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι σύμβουλοι που έρχονται από τις Ενώσεις δέχθηκαν τις οδηγίες της FIFA. Αντίθετα οι εκπρόσωπο της Super League, εξαιρουμένου του Ασλανίδη της ΑΕΚ διαφώνησαν και ζήτησαν να περάσουν οι μειώσεις ποινών.

Ο πρόεδρος ωστόσο της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ, τόνισε πως δεν γίνεται να υπάρξουν μειώσεις ποινών όταν στο ελληνικό ποδόσφαιρο σημειώνονται σοβαρής έκτασης επεισόδια κάθε σεζόν.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή