Αφηρημένες απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα έδωσε ο Κομίνης

Print Friendly, PDF & Email

Η “Δίκη στον Σκάι” αποκάλυψε το έγγραφο του αθλητικού δικαστή Σπ.Καποδίστρια που απεστάλη στον διαιτητή Γ.Κομίνη διακοπέντα αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Ο κ.Καποδίστριας έστειλε στον κ.Κομίνη τρία ερωτήματα.

Ο διαιτητής από την Ηγουμενίτσα απάντησε μέσω του υπομνήματός του στο τρίτο, αλλά όχι στα δύο πρώτα.

Ιδού τα ερωτήματα του αθλητικού δικαστή αυτολεξεί:

“1) Εάν στον εν λόγω αγώνα δώσατε εντολή κατά την διάρκεια της προσωρινής διακοπής του, προκειμένου να εξέλθουν στον αγωνιστικό χώρο αμφότερες οι ομάδες για να συνεχισθεί ο αγώνας και σε καταφατική περίπτωση ποια ήταν η απάντηση τους

2) εάν και πότε ενημερώθηκε το πρώτον η ΠΑΕ ΑΕΚ για την κατακύρωση του αμφισβητούμενου τέρματος υπέρ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, και

3) εάν σας ζητήθηκε να αναγράψετε στις παρατηρήσεις του φύλλου αγώνος που συντάξατε οποιαδήποτε δήλωση είτε του Χρυσόστομου Γκαγκάτση, είτε έτερου εκπροσώπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και σε καταφατική περίπτωση ποιο ήταν το περιεχόμενο της”.

Ο Κομίνης δεν απαντά ρητά στο πρώτο ερώτημα περί του αν έδωσε εντολή κατά τη διάρκεια της προσωρινής διακοπής, ωστόσο από την απάντησή του συνάγεται ότι τέτοια εντολή δεν δόθηκε.

Η μόνη ρητή απάντηση είναι στο τρίτο ερώτημα.

Ιδού οι απαντήσεις του διαιτητή στα τρία ερωτήματα του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Οργάνου της Super League:

“Α) Επί της από 13.03.2018 Ενστασης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά του κύρους του Φύλλου Αγώνος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος διεξήχθη και δεν ολοκληρώθηκε στο γήπεδο Τούμπας Θεσσαλονίκης

B.1 Από το σύνολο των αναγραφόμενων στο από 11.03.2018 Φύλλο Αγώνος του ποδοσφαιρικού μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος διεξήχθη και δεν ολοκληρώθηκε στο γήπεδο Τούμπας Θεσσαλονίκης την 11.03.2018 και ώρα 19:30μ.μ, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League Ελλάδα και συμπληρώθηκαν μετά από 12.03.2018 ηλεκτρονικό μήνυμα (email) προκύπτει, πως έλαβα υπόψιν το σύνολο των γεγονότων πριν αποφασίσω την οριστική διακοπή του αγώνα και ενημερώσω τους εκπροσώπους αμφοτέρων των ομάδων και εκφράσω την τελική μου απόφαση, δεδομένου πως δεν ήταν δυνατή η συνέχιση του ως άνω ποδοσφαιρικού αγώνα.

Β.2.
Η ενημέρωση των νομίμων εκπροσώπων αμφοτέρων των ΠΑΕ, ήτοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ΠΑΕ ΑΕΚ, έλαβε χώρα ταυτόχρονα, όπως αποτυπώνεται στην τελευταία παράγραφο του από 11.03.2013 Φύλλο Αγώνος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ τω ν ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ, όπου αναφέρεται αυτολεξεί:

“Κατόπιν όλα τα παραπάνω, αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των ομάδων ότι τη στιγμή εκείνη το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδος”.

Β.3.
Από τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Χρυσόστομο Γκαγκάτση, μου ζητήθηκε να καταγράψω στο Φύλλο Αγώνα δήλωση, πως ο ως άνω αγώνας θα πρέπει να κατοχυρωθεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Του υπέμνησα, πως παρόμοια καταγραφή δεν είναι δυνατό να γίνει στο Φύλλο Αγώνα, καθώς συνιστά αυτοτελή ένσταση, η οποία, όπως προκύπτει από τον συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 15 και 23 ΚΑΠ/ΕΠΟ, υποβάλλεται μόνο ενώπιον των αρμοδίων οργάνων”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή