Δημητρίου: «Δεν προβλέπεται αλλαγή στον κανονισμό αδειοδότησης»

Print Friendly, PDF & Email

Για τα θέματα αδειοδότησης μίλησε ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής, Γιώργος Δημητρίου, τονίζοντας ότι δεν προβλέπεται να γίνει αλλαγή στον κανονισμό.

Οσον αφορά το ζήτημα με την ποινή του υποβιβασμού ο κ. Δημητρίου ξεκαθάρισε ότι η Super League μπορεί να αιτηθεί να αλλάξει η εν λόγω ποινή, κάτι που θα εξεταστεί από την ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Δημητρίου στον ΣΠΟΡ FM:

«Δεν προβλέπεται ουδεμία αλλαγή στον κανονισμό.

Δεν ξέρω ποιος το αναπαράγει αυτό. Δεν υφίσταται, απαγορεύεται ρητά!

Πρέπει, ωστόσο, να ξεκαθαρίσω ότι η ποινή αδειοδότησης δεν αποτελεί μέρος του κανονισμού αδειοδότησης! Υπάρχει, απλά, μία άτυπη συμφωνία μεταξύ Σούπερ Λίγκας και ΕΠΟ. Προτείνει η Λίγκα την ποινή και η ΕΠΟ την επιβεβαιώνει. Είναι θέμα, δηλαδή, της Λίγκας. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με την ποινή και, φυσικά, με το αν θα αλλάξει αυτή. Εμείς, απλά, κρίνουμε αν πληρούνται τα κριτήρια στους φακέλους που παίρνουμε στα χέρια μας.

Τα κριτήρια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι δεδομένα. Για τις εγχώριες, προτείνουν οι λίγκες ποινές, στο πλαίσιο μιας κάποιας ελαστικότητας και από εκεί και πέρα επιβεβαιώνει η ΕΠΟ. Το συγκεκριμένο μοτίβο εξυπηρετεί κάποιους. Η Σούπερ Λίγκα, πάντως, έχει επιβεβαιώσει και πέρυσι και φέτος ότι επιθυμεί να παραμείνει η ποινή του υποβιβασμού. Η ΕΠΟ δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτό.

Τώρα, αν η Λίγκα αιτηθεί αλλαγή της ποινής, θα το εξετάσει η ΕΠΟ».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή