Αναβλήθηκε για τις 16/1 η εξέταση της καταγγελίας του ΟΣΦΠ κατά ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Στιγμιότυπο από την εκδίκαση της υπόθεσης "πολυιδιοκτησίας" ΠΑΟΚ - Ξάνθης στην ΕΕΑ
Print Friendly, PDF & Email

Για την ερχόμενη Πέμπτη στις 16 Ιανουαρίου αναβλήθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η εξέταση της υπόθεσης που αφορά την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά των ΠΑΕ Ξάνθη και ΠΑΟΚ.

Η ΕΕΑ ενημέρωσε πως θα εξετάσει δύο θέματα. Το πρώτο αφορά τη μεταβίβαση των μετοχών της Ξάνθης, την οποία είχε εγκρίνει πέρυσι η Επιτροπή και τώρα θα την επανεξετάσει για να διαπιστώσει αν υπήρξε κάτι μεμπτό. Δεύτερον τις καταγγελίες που αφορούν την πολυϊδιοκτησία.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της πολυϊδιοκτησίας, η ΠΑΕ Ξάνθη υποστήριξε πως δεν είχε ενημερωθεί ότι θα γίνει εξέταση και ως εκ τούτου ζήτησε και πήρε αναβολή.

Παρακάτω αναλυτικά το χρονικό

Λίγο μετά τις 10:20 ξεκίνησε στην αίθουσα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η εξέταση της υπόθεσης που αφορά καταγγελίες της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τυχόν πολυιδιοκτησία μεταξύ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ΠΑΕ Ξάνθης.

Την ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκπροσωπούν οι κ.κ. Μαυρομάτης και Μπίρδας. Από τον Ολυμπιακό το “παρών” δίνουν οι κ.κ. Καρπετόπουλος και Χατζησαββάογλου, η κα. Σουλούκου αλλά και ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Νίκος Γαβαλάς. Παρών επίσης είναι ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είχε κάνει πρόσθετη παρέμβαση, ενώ την Ξάνθη εκπροσωπεί ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Στράτος.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός μέσω των δικηγόρων της κατέθεσε συμπληρωματικό φάκελο με νέα στοιχεία για τη στήριξη της καταγγελίας κατά ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Τα τέσσερα αιτήματα πριν την έναρξη της διαδικασίας

Από την πλευρά της η ΠΑΕ Ξάνθη ζήτησε αναβολή της εκδίκασης διότι ο εκ των ιδιοκτητών της ακριτικής ΠΑΕ, Πολυχρόνης Συγγελίδης, δεν κατέστη δυνατό παρευρεθεί στην εκδίκαση για προσωπικούς λόγους ή τουλάχιστον τη συνέχεια της εξέτασης μετά τις 14:00 για να μπορέσει να έρθει ο νομικός του εκπρόσωπος.

Από εκεί και πέρα ΠΑΟΚ και Ξάνθη ζήτησαν ο Ολυμπιακός να αναπτύξει τις θέσεις του και στη συνέχεια να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.

Οι δύο ομάδες αιτήθηκαν επίσης να αποβληθεί τελείως από τη συνεδρίαση ο Αλέξης Κούγιας.

Τέλος, η Ξάνθη και η ΑΕΛ αιτήθηκαν να ηχογραφηθεί η διαδικασία.

Οι αποφάσεις της ΕΕΑ επί των αιτημάτων

Η διαδικασία διεκόπη και τα μέλη της Επιτροπής αφού εξετάσουν τα αιτήματα όλων των πλευρών επέστρεψαν στην αίθουσα ανακοινώνοντας τις αποφάσεις τους επί των αιτημάτων.

Σε ό,τι αφορά στο αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός από τη διαδικασία μετά την ανάπτυξη των θέσεών του, η ΕΕΑ το απέρριψε, επομένως η ΠΑΕ Ολυμπιακός ως καταγγέλλουσα θα παραμείνει κανονικά στην αίθουσα.

Το αίτημα ΠΑΟΚ και Ξάνθης να απορριφθεί η πρόσθετη παρέμβαση του Αλέξη Κούγια έγινε δεκτό, καθώς κρίθηκε πως δεν υφίσταται έννομο συμφέρον, επομένως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ αποχώρησε.

Το αίτημα να ηχογραφηθεί η διαδικασία απορρίφτηκε.

Τέλος, το αίτημα η συνεδρίαση να επαναρχίσει στις 14:00 για να διευκολυνθεί ο δικηγόρος του κ. Συγγελίδη έγινε δεκτό.

Μεταξύ άλλων έγινε γνωστό πως στην ΕΕΑ έχουν φτάσει ανώνυμα έγγραφα κι ανώνυμες επιστολές με στοιχεία για την υπόθεση, τα οποία θα μελετηθούν από τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη έως ότου επιστρέψει η Επιτροπή. Βάσει του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν δικαιούται να λάβει γνώση των στοιχείων ο Ολυμπιακός.

Αρχισε ξανά η διαδικασία και πήρε… αναβολή

Λίγο πριν τις 14:00 τα μέλη της Επιτροπής επέστρεψαν στην αίθουσα και η διαδικασία επανάρχισε. Το “παρών” δίνει πλέον και ο δικηγόρος του κ. Συγγελίδη, εκ των ιδιοκτητών της Ξάνθης. Η εξέταση ωστόσο δεν προχώρησε επί της ουσίας διότι η ΠΑΕ Ξάνθη υποστήριξε πως δεν ήταν ενημερωμένη για το γεγονός ότι θα συζητηθεί και το θέμα της πολυιδιοκτησίας, επομένως κρίθηκε σκόπιμο η Επιτροπή να δώσει αναβολή για την ερχόμενη Πέμπτη.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή