Διπλωματικό θρίλερ: Προς απέλαση ο Λίβυος πρέσβης στην Αθήνα

Print Friendly, PDF & Email

Οι σχέσεις Ελλάδας – Λιβύης εξακολουθούν να βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί, καθώς το βράδυ της Πέμπτης λήγει το τελεσίγραφο που έχει επιδώσει το υπουργείο Εξωτερικών στον πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο Λίβυος πρέσβης καλείται να δώσει στην ελληνική πλευρά τους χάρτες της συμφωνίας της χώρας του με την Τουρκία. Εάν δεν το πράξει, τότε θα ακολουθήσει η απέλασή του από τη χώρα μας.

Ο Λίβυος αναμένεται να κληθεί αύριο (6 Δεκεμβρίου) στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, όπου θα ενημερωθεί για την ενεργοποίηση της απόφαση απέλασης εκ μέρους της ελληνικής πλευράς. Αναμένεται να του δοθεί ένα σύντομο χρονικό περιθώριο (ενδεχομένως διήμερο) για να εγκαταλείψει τη χώρα.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι από το βράδυ της Τετάρτης η ελληνική πλευρά έχει στα χέρια της το σχέδιο της συμφωνίας. «Έχει περιέλθει σε γνώση του υπουργείου Εξωτερικών το περιεχόμενο της συμφωνίας ανάμεσα στην Τουρκία και στη Λιβύη. Αυτό δεν έχει παραδοθεί από την πρεσβεία της Λιβύης. Ωστόσο, το περιεχόμενό της επιβεβαιώνει ότι δεν είναι σύμφωνη με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου» ανέφεραν.

Διευκρινίζεται, επίσης, ότι το επίμαχο μνημόνιο περιήλθε σε γνώση της Ελλάδας προτού δημοσιευτεί, από πηγή που δεν είναι ούτε λιβυκή ούτε τουρκική.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες υπήρξε επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Λίβυου πρέσβη. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας του εξέφρασε την ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης για τις τελευταίες εξελίξεις με πρωταγωνίστριες τη Λιβύη και την Τουρκία.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή