Ελεύθερος ο Ριμπολόβλεφ μετά την απαγγελία κατηγοριών για υπόθεση διαφθοράς

Print Friendly, PDF & Email

Ελεύθερος υπό δικαστικό έλεγχο τέθηκε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντίμτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος κατηγορείται για υπόθεση διαφθοράς στο Μονακό μαζί με τη δικηγόρο του και δύο συγγενείς πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, οι οποίοι επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι,

Η εισαγγελία του πριγκιπάτου απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του Ρώσου ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας AS Monaco και του Σκορπιού, οι οποίες όμως δεν έγιναν γνωστές.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή την καταγγελία του Ριμπολόβλεφ σε βάρος του εμπόρου έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ, τον οποίο κατηγορούσε ο Ρώσος επιχειρηματίας για απάτη. Οι αρχές του Μονακό πιστεύουν ότι ο Ριμπαλόβλιεφ έτυχε «ευνοϊκής μεταχείρισης» στην υπόθεση αυτή καθώς αποκαλύφθηκε ότι η δικηγόρος του και στενοί συνεργάτες του αντάλλασαν μηνύματα με τους επικεφαλής της τοπικής δικαστικής αστυνομίας, ακόμη και με τον υπουργό Ναρμινό, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Ο Ριμπαλόβλιεφ βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο έρευνας για «διαφθορά», «αθέμιτη άσκηση επιρροής, ενεργητική και παθητική», και συνέργεια στα αδικήματα αυτά. Η υπόθεση αυτή οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης του πριγκιπάτου, Φιλίπ Ναρμινό, πέρσι τον Σεπτέμβριο. Κατηγορούμενοι είναι ο γιος και και η σύζυγος του τέως υπουργού.

Η εφημερίδα Monaco-Matin έγραψε ότι ο Ριμπολόβλεφ βρισκόταν υπό κράτηση σε κτίριο της δικαστικής αστυνομίας του πριγκιπάτου. «Ο ίδιος πέρασε τη νύχτα στο γραφείο της δικαστικής αστυνομίας του Μονακό. Πρόκειται για νέα ακρόαση στο πλαίσιο της υπόθεσης του Ελβετού εμπόρου τέχνης Ιβ Μπουβιέ» επισημαίνει η εφημερίδα.

Πηγή: newpost.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή