Επιπλέον στοιχεία από Βρυώνη, Σαββίδη ζητούν για τις τηλεοπτικές άδειες

Print Friendly, PDF & Email

Στην τελική ευθεία έχει μπει το ΕΣΡ προκειμένου να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τους προσωρινούς υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες. Στόχος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι η χορήγηση των αδειών, πριν την 4η Μαΐου, ημέρα που θα εκδικαστούν από το ΣτΕ οι προσφυγές των καναλιών σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης.

Από χθες, μάλιστα, το συμβούλιο έστειλε επιστολές προς τα φυσικά πρόσωπα που εμφανίζονται στις μετοχικές συνθέσεις, για να αποστείλουν τις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις των μετόχων για τα ασυμβίβαστα.  Παράλληλα, το ΕΣΡ έχει λάβει στα χέρια του και τα ποινικά μητρώα των μετόχων.

Η ανεξάρτητη αρχή, αξίζει να σημειωθεί, ότι ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία από τους μετόχους της «Ελληνικής Τηλεοπτικής ΑΕ», που φέρεται να είναι συμφερόντων Φίλιππου Βρυώνη, αλλά και από τη σύζυγο και το γιο του Ιβάν Σαββίδη, που φέρονται ως μέτοχοι για το κανάλι Epsilon. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Ολομέλεια αναμένεται να συνεδριάσει, μετά τα παραπάνω, για να ανακοινώσει τη λίστα με τους προσωρινούς υπερθεματιστές.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, θα ακολουθήσει το κρίσιμο στάδιο των ενστάσεων κι αν δεν υπάρχουν εξελίξεις, θα προχωρήσει η διαδικασία άμεσα και θα ανακηρυχθούν οριστικοί υπερθεματιστές, με την υποχρέωση να πληρώσουν την πρώτη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ, για την άδεια αξίας 35 εκατ. ευρώ, διάρκειας δέκα ετών. Αν, αντιθέτως, υπάρξουν ενστάσεις, τότε θα πρέπει να γίνει έλεγχος επί των καταγγελιών.

Να αναφερθεί ότι, σε βάρος της «Ελληνικής Τηλεοπτική ΑΕ», έχει κατατεθεί ένσταση από τον Μένιο Φουρθιώτη. Ο παρουσιαστής και πρώην στενός συνεργάτης του Φίλιππου Βρυώνη ζήτησε έλεγχο στα στοιχεία της κυπριακής SE.KA. INTERNATIONAL SERVICES LTD (μετόχου της Ελληνικής Τηλεοπτικής ΑΕ). Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι πίσω από την «Ελληνική Τηλεοπτική» κρύβεται ο Φίλιππος Βρυώνης, κάτι που έχει γίνει κοινώς γνωστό χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

ΠΗΓΗ: reader

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή