Επιστολή ΕΣΗΕΑ στο ΕΣΡ για στοχοποίηση δημοσιογράφων από παράγοντες και οπαδικές εκπομπές

Print Friendly, PDF & Email

Μέσω επιστολής της στο ΕΣΡ, η ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο για στοχοποίηση δημοσιογράφων από αθλητικούς παράγοντες και οπαδικές εκπομπές, ζητώντας του να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εξαλειφθεί το φαινόμενο αυτό.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε σήμερα την ακόλουθη επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, σχετικά με τη στοχοποίηση των συναδέλφων από αθλητικούς παράγοντες και οπαδικές εκπομπές σε ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και τους κινδύνους που προκύπτουν για την εργασία και την ασφάλειά τους:

«Κύριε Πρόεδρε,

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση επιθέσεων, εναντίον δημοσιογράφων, από οπαδούς και παράγοντες ομάδων μέσα από αθλητικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι η στοχοποίηση συναδέλφων μας, η απαξίωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος στα αθλητικά ΜΜΕ και παράλληλα να δημιουργείται κίνδυνος για την ασφάλεια των συναδέλφων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, σε συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΤ, κατέγραψε το πρόβλημα σε όλες τις εκφάνσεις του και αποφασίσαμε από κοινού να προσφύγουμε ενώπιον σας και να ζητήσουμε τη συνδρομή σας, προκειμένου να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά.

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων έχει ήδη απασχοληθεί με το πρόβλημα, που καθημερινά πλέον διογκώνεται στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, η οποία μάλιστα έχει αναγνωρίσει ότι, η βία που ασκείται εναντίον δημοσιογράφων είναι εγκληματική ενέργεια. Το γεγονός αυτό θεωρείται σημαντική απόφαση για την ασφάλεια των δημοσιογράφων, οι οποίοι πρέπει να ασκούν το λειτούργημά τους χωρίς εξαρτήσεις και παρεμβάσεις. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, είναι καθοριστικής σημασίας για κάθε δημοκρατική κοινωνία.

Είμαστε στη διάθεσή σας και θεωρούμε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμη μια συνάντηση μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν, για να σας αναλύσουμε τις σκέψεις και τις προτάσεις μας επί του προβλήματος.

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Μαρία Θ. Αντωνιάδου

Ο Γενικός Γραμματέας Σταύρος Καπάκος»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή