Εργαζόμενοι «Αδέσμευτου Τύπου»: “Ο Ρίζος μας είχε αφήσει έξι μήνες απλήρωτους”

Print Friendly, PDF & Email

Ανακοίνωση κατά του Δημήτρη Ρίζου εξέδωσαν 35 εργαζόμενοι του «Αδέσμευτου Τύπου», τονίζοντας ότι πριν κλείσει την εφημερίδα τους είχε αφήσει απλήρωτους για έξι μήνες.

Η σχετική ανακοίνωση:

Με αφορμή την πρόσφατη σύλληψη του Δημήτρη Ρίζου για χρέη προς το Δημόσιο, εμείς πρώην εργαζόμενοι της εταιρίας του, στην εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος» ανακοινώνουμε ότι:

Α. Πέρασαν 5 χρόνια, (Ιούλιος του 2012), από την ημέρα που ο Δημήτρης Ρίζος, μας ζήτησε να δουλεύουμε αμισθί, για να στηρίξουμε την εφημερίδα, υποσχόμενος την αποπληρωμή μας. Τον στηρίξαμε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012 και τελικά μας άφησε απλήρωτους για 6 μήνες.

Β. Πέρασαν σχεδόν 5 χρόνια, (Δεκέμβριος του 2012), από την ημέρα που ο Δημήτρης Ρίζος αποφάσισε να κλείσει την εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος», και να πουλήσει τα σήματα της εφημερίδας, αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους από μισθούς και επιδόματα.

Γ. Πέρασαν σχεδόν 5 χρόνια, από την ημέρα που αρχίσαμε τον αγώνα μας, για να δικαιωθούμε και συνεχίζουμε.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ

1. Με ενέργειές μας κηρύχθηκε η εταιρία σε πτώχευση, τον Ιούνιο του 2017.

2. Πρόσφατα μας χορηγήθηκε το επίδομα αφερεγγυότητας από τον ΟΑΕΔ.

3. Θα επακολουθήσουν οι ενέργειες για την αναγνώριση των ενσήμων μας, από τον Νοέμβριο του 2012 έως και τον Ιούνιο του 2017.

4. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα μας και όλα όσα δικαιούμαστε.

Να σημειώσουμε, ότι οι ορκωτοί λογιστές επισημαίνουν στον ισολογισμό του 2011 για την εταιρία, «….ποσό ευρώ 7,330 εκατ. περίπου έχει δοθεί στον Πρόεδρο – Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, για την διεκπεραίωση διαφόρων υποθέσεών της και δεν έχει επιστραφεί μέχρι σήμερα κατά παράβαση του άρθρου 23 α Ν. 2190/1920…».

Εμείς οι πρώην εργαζόμενοι της εταιρίας είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούμεθα, από έναν εργοδότη που δεν σεβάστηκε την δουλειά μας και μας πέταξε στον δρόμο, τα Χριστούγεννα του 2012, ενώ είχε ήδη από καιρό, δρομολογήσει άλλες συνεργασίες του.

Oι 35 πρώην εργαζόμενοι εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή