ΕΡΤ: Δεν υιοθετήσαμε το ρεπορτάζ για το γκολ του Βαρέλα στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Print Friendly, PDF & Email

Την απάντησή της στον ΠΑΟΚ για τις κατηγορίες περί «στημένων διαρροών» σχετικά με πληροφορία για την στάση της UEFA στο γκολ του Βαρέλα στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ έδωσε η ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ρεπορτάζ προσκεκλημένου στην ΕΡΑ Σπορ το οποίο σε καμία περίπτωση δεν υιοθετήθηκε.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Σε απάντηση της υπ΄αριθμ. 545/16.03.2018 επιστολής του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου του ΠΑΟΚ σχετικά με σχόλια σε αθλητικές εκπομπές της ΕΡΤ για τον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, επισημαίνονται τα εξής:

  1. Ο δημοσιογράφος Μάνος Σταραμόπουλος δεν ανήκει στο δυναμικό της ΕΡΤ, ούτε είναι εξωτερικός συνεργάτης της και στη συγκεκριμένη εκπομπή ήταν προσκεκλημένος για να μιλήσει για θέματα διεθνούς ποδοσφαίρου. Ως εκ τούτου, είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ δεν φέρει την ευθύνη για τα λεγόμενα προσκεκλημένων της.
  2. Η ΕΡΑ σπορ σε καμία περίπτωση δεν υιοθέτησε το «ρεπορτάζ» του κ. Σταραμόπουλου και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία σχετική αναφορά σε δελτίο ειδήσεων της ΕΡΑΣΠΟΡ, στο site και το facebook της ΕΡΤ, ενώ δεν απεστάλη στους συντάκτες με δελτίο Τύπου ή άλλη προωθητική ενέργεια.
  3. Ο σχολιασμός συγκεκριμένης πληροφορίας από δημοσιογράφο της ΕΡΤ θα εξεταστεί και θα ελεγχθεί σύμφωνα με τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Η ΕΡΑΣΠΟΡ τηρεί πάντα τους κανόνες της πολυφωνίας και της αντικειμενικής πληροφόρησης όλων των Ελλήνων φιλάθλων, χωρίς μεροληψία και οπαδικές εξαρτήσεις».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή