Ερωτηματικά στη ΝΔ για την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την ψήφιση της τροπολογίας για το ποδόσφαιρο

Print Friendly, PDF & Email

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα ονομαστικής ψηφοφορίας για να περάσει την τροπολογία που αλλάζει τις ποινές της ΕΕΑ σε παραβάσεις όπως η πολυϊδιοκτησία, είχε καταστήσει σαφές ότι «δεν περισσεύει ούτε ένας», απαιτώντας να δώσουν άπαντες το «παρών» και να υπερψηφίσουν την απόφαση της κυβέρνησης.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, λογάριαζε χωρίς τον Αντώνη Σαμαρά. Ο άλλοτε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας απουσίαζε από την ψηφοφορία, σύμφωνα με τα «πηγαδάκια» της Βουλής, αδικαιολόγητα. Ο πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν το προηγούμενο διάστημα στις ΗΠΑ, ωστόσο επέστρεψε προ διημέρου. Παρόλα αυτά στην κρίσιμη ψηφοφορία για την τροπολογία και ουσιαστικά στο πρώτο κρας τεστ της κυβέρνησης, στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαιτούσε να είναι άπαντες παρόντες, ο Σαμαράς έλαμψε διά της απουσίας του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης, που «εκβίασε», κατά τα λεγόμενα του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, το κόμμα, διαγράφηκε με συνοπτικές διαδικασίες, ύστερα από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Θεόδωρος Ζαγοράκης τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο» είπε χθες (28/1) στην ενημέρωση Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τη στήριξη του «Ζαγόρ» στον ΠΑΟΚ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν, πάντως, μετά την απουσία Σαμαρά ότι «σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωσε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία – παρωδία για το ποδόσφαιρο θα διαγραφεί από τη ΝΔ. Προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει το κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα: Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κ.Σαμαράς. Δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κ. Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες, έλεγαν στην αξιωματική αντιπολίτευση λίγη ώρα μετά την επικύρωση της τροπολογίας-παρωδίας…».

Από το κυβερνών κόμμα απουσίαζε επίσης ο κ. Βαγιωνάς (βουλευτής Χαλκιδικής) για λόγους υγείας, ωστόσο έστειλε επιστολή με την οποία δήλωνε ότι, εάν παρευρισκόταν στην ψηφοφορία, θα ψήφιζε υπέρ της τροπολογίας. Η ψήφος του ωστόσο δεν προσμετρήθηκε (υπολογίζονται επιστολικά οι ψήφοι μόνο των βουλευτών που βρίσκονται σε επίσημη αποστολή της Βουλής) και για αυτό τα “ναι” ήταν 156 με απόντες τους κ.κ. Σαμαρά, Βαγιωνά.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή