“Εσπασαν” την αργία των Θεοφανίων οι αθλητικές εφημερίδες

Print Friendly, PDF & Email

Θα λέγαμε το στερεότυπο ότι είναι «χωρίς προηγούμενο» το αλαλούμ που υπήρξε με την έκδοση των αθλητικών εφημερίδων της Κυριακής, αν δεν υπήρχαν πολλά ανάλογα προηγούμενα –άλλοτε σε απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλοτε σε αργίες, τις οποίες οι εκδότες όριζαν ο καθένας χωριστά. Και αυτό το έκαναν με γνώμονα την αθλητική επικαιρότητα που τους συνέφερε να προβάλλουν, δηλαδή ποιο παιχνίδι ή ποιο γεγονός υπήρχε την προηγουμένη της έκδοσης, ώστε οι εφημερίδες τους να μη το χάσουν. Αυτή τη φορά το αλαλούμ έγινε με την αργία των Θεοφανίων για την οποία η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ (κοινή με τις ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ) στις 3 Ιανουαρίου, ήταν σαφής: «Οι συντάκτες των αθλητικών εφημερίδων δεν θα εργαστούν το Σάββατο, 6/1/2018».

Εφησυχασμός

Επαναπαυμένη και ήσυχη η Ένωση, άργησε να αντιληφθεί τη φωτιά που είχε ανάψει μια ακόμα φορά για το κύρος της. Πληροφορίες του Harddog αναφέρουν ότι η κίνηση που πήγε κόντρα στην απόφαση της ΕΣΗΕΑ, άρχισε από μία εφημερίδα που δήλωσε ανυποχώρητη τη θέση της να κυκλοφορήσει. Και κατόπιν η μία μετά την άλλη αποφάσισαν να αγνοήσουν την εντολή της Ένωσης.

Τελικά, οι μόνες που δεν κυκλοφόρησαν ήταν η Live Sport και η Πράσινη. Μάλιστα, η πρώτη ανακοίνωσε στην κορυφή της πρώτης της σελίδας του Σαββάτου τη διαφορετική γραμμή που θα κρατούσε, αναφέροντας: «Σεβόμενη την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για ΟΛΕΣ τις εφημερίδες, σχετικά με την επίσημη αργία των Θεοφανείων, η ‘‘Live’’ δεν θα κυκλοφορήσει αύριο Κυριακή 7/1. Ξανά μαζί στις 8/1 με όλες τις ειδήσεις του διημέρου».

Δεν φόβισε η ΕΣΗΕΑ

Τρέχοντας να προλάβει-μάταια, φυσικά-την φωτιά της απείθειας που για ακόμη μια φορά είχε ανάψει, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε την Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου, ανακοίνωση για να τονίσει ότι: «Υπενθυμίζουμε ότι η αργία των Θεοφανείων είναι υποχρεωτική και δεν καταργείται  με απόφαση εκδοτών!»

Απειλούσε, μάλιστα, ότι «σε περίπτωση παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας, θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων».

Ωστόσο, αμφισβητείται η δυνατότητα της ΕΣΗΕΑ να κινηθεί νομικά κατά των εφημερίδων, αν η τελευταίες πληρώσουν σε όσους εργάστηκαν προσαυξημένο το ημερομίσθιο της αργίας.

Πηγή: harddog-sport.blogspot.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή