Η Αθήνα ανακάλεσε την προσφυγή της κατά του προστίμου για τη Μανωλάδα

Print Friendly, PDF & Email

Ανακαλεί η Ελλάδα, με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, την αίτηση που είχε καταθέσει για επανεξέταση της καταδίκης της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της Μανωλάδας.

Στην Αθήνα είχε επιδικασθεί αποζημίωση άνω των 500 χιλιάδων ευρώ, μετά την προσφυγή 42 μεταναστών εργατών στη Μανωλάδα, οι οποίοι σύμφωνα με το δικαστήριο ήταν θύματα καταναγκαστικής εργασίας.

Στις 30 Ιουνίου η κυβέρνηση ζήτησε την επανεξέταση της απόφασης αίτημα που υποβλήθηκε σύμφωνα με τη γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «χωρίς καμία έγκριση και ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Συμπαράταξη επισημαίνει ότι η ανάκληση του κυβερνητικού αιτήματος, μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν, θα σώσει την αξιοπρέπεια της χώρας, όχι όμως της κυβέρνησης, και καλεί το υπουργείο να τοποθετηθεί επισήμως.

”Αυτοί που ανέλαβαν την πολιτική πρωτοβουλία για την κατάθεση του αιτήματος οφείλουν να βγουν στο φως και να αναλάβουν τις ευθύνες τους” καταλήγει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή