Η απάντηση της ΕΡΤ για το “Μακεδονία” στον αγώνα χάντμπολ Ελλάδα-ΠΓΔΜ

Print Friendly, PDF & Email

Την απάντησή της για το θέμα που προέκυψε κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα χάντμπολ Ελλάδα-ΠΓΔΜ (σ.σ. οι φιλοξενούμενοι αναγράφονταν ως “Μακεδονία” με τα αρχικά MKD) έδωσε η ΕΡΤ, τονίζοντας ότι το ζήτημα αποκαταστάθηκε άμεσα καθώς τα γραφικά προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ.

Αναλυτικά:

Σε απάντηση αναρτήσεων σχετικά με τα γραφικά κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα χάντμπολ μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας και ΠΓΔΜ από την ΕΡΤ 3, το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Η παραγωγή των γραφικών για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν έγινε με μέσα της ΕΡΤ, αλλά από εξωτερική εταιρεία.

Η κάρτα των γραφικών ανέφερε την ομάδα της ΠΓΔΜ με την ονομασία που αναγραφόταν στο φύλλο αγώνα, δηλαδή ως MKD, το οποίο είχε συνταχθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ.

Οι Αθλητικές Διευθύνσεις της ΕΡΤ και της ΕΡΤ 3 παρενέβησαν ταχύτατα και επικοινώνησαν με την προαναφερόμενη εταιρεία, με αποτέλεσμα το εν λόγω πρόβλημα να διορθωθεί άμεσα στον αέρα και να αναγράφεται η ομαδα της ΠΓΔΜ στα γραφικά ως FYR.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ θα εξετάσουν ενδελεχώς το ζήτημα, ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να καταλογιστούν ενδεχόμενες ευθύνες και να κινηθούν πειθαρχικές ενέργειες, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή