Η Βόρεια Κορέα απειλεί (και) τη Βρετανία με «κακό τέλος»

Print Friendly, PDF & Email

Η Βρετανία θα έχει «κακό τέλος» αν συμμετάσχει στις στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, προειδοποίησε την Παρασκευή η Βόρεια Κορέα, καθώς οι εντάσεις για τα πυρηνικά όπλα του κομμουνιστικού καθεστώτος συνεχίζουν να αυξάνονται.

Σε ανακοίνωσή του, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA καταδίκασε την Ουάσινγκτον και τη Σεούλ ως «πολεμοκάπηλους» και είπε ότι οι ασκήσεις είναι απόδειξη της πρόθεσής τους να εισβάλουν (στη Βόρεια Κορέα). Επίσης, χαρακτήρισε τις δύο χώρες ως «μανιακούς του πολέμου» και «βαρετά ανώριμα μωρά».

«Η πραγματικότητα καταδεικνύει έντονα ότι η φιλοδοξία των ΗΠΑ να στραγγαλίσουν τη ΛΔΚ (Βόρεια Κορέα) παραμένει αμετάβλητη ανεξάρτητα από το πόσο νερό έχει κυλήσει στο αυλάκι, και η φιλοδοξία να εισβάλει στο Βορρά με τις μαριονέτες της παραμένει αμετάβλητη» ανέφερε.

Εν τω μεταξύ, ένα άρθρο στη βορειοκορεατική εφημερίδα Rodong Sinmun ανέφερε ότι η κοινή στρατιωτική άσκηση είναι «η πιο ρητή έκφραση εχθρότητας εναντίον μας και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η άσκηση δεν θα εξελιχθεί σε πραγματικές μάχες».

Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι η άσκηση ήταν σαν να «ρίχνουμε λάδι στη φωτιά και να επιδεινώνουμε την κατάσταση στη χερσόνησο της Κορέας».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή