Η Νίκη Σητείας καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση σε αγώνα της ΕΠΣ Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Σε μια καταγγελία για ένα περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης, στην αναμέτρησης της ομάδας της Νίκης Σητείας απέναντι στον ΑΟΑΝ, προχώρησε το ΔΣ της ομάδας της Σητείας.

Όπως καταγγέλει, κατά την αποχώρηση των δύο ομάδων, οπαδός του ΑΟΑΝ από την κερκίδα, άρχισε να βρίζει Αφρικανό παίκτη της ομάδας, με εκφράσεις όπως «σκυλάραπα μάζεψε τις μπανάνες» και «Μάζεψε τα αράπη και πήγαινε στην Αφρική σκύλε βρωμιάρη».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, το συμβάν έγινε μπροστά στον πρόεδρο του ΑΟΑΝ ο οποίος στη συνέχεια παραδέχτηκε το περιστατικό στον παρατηρητή του αγώνα.

Το ΔΣ της ομάδας της Σητείας ζητά από την ομάδα του Αγίου Νικολάου να καταδικάσει επίσημα το περιστατικό ενώ από την ΕΠΣ Λασιθίου ζητά την εφαρμογή του Άρθρου 18 του Πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, για τέτοια φαινόμενα.

Αναλυτικά η καταγγελία της Νίκης Σητείας, την οποία δημοσίευσε το «Ράδιο Λασίθι»:

Καταρχάς θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΟΑΝ για τη νίκη του στο μεταξύ μας παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του 2ου γύρου που διεξήχθη στο γεμάτο λάσπη γήπεδο των Λακωνίων.

Οφείλουμε όμως να καταγγείλουμε ένα απαράδεκτο και ντροπιαστικό συμβάν ρατσιστικής επίθεσης που πήρε χώρα στο γήπεδο.

Συγκεκριμένα αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ,κατά την αποχώρηση των ομάδων , οπαδός του ΑΟΑΝ από την κερκίδα που ήταν αποκλειστικά φίλοι του ΑΟΑΝ , άρχισε να βρίζει τον παίκτη της ομάδας μας Ousmane Sakho με χυδαίες ρατσιστικές εκφράσεις του στυλ “σκυλάραπα μάζεψε τις μπανάνες” “Μάζεψε τα αράπη και πήγαινε στην Αφρική σκύλε βρωμιάρη” και άλλες πολλές ρατσιστικές χυδαιότητες. Το συμβάν έγινε μπροστά στον πρόεδρο του ΑΟΑΝ κ. Πολυχρωνάκη ο οποίος και το παραδέχτηκε στον παρατηρητή του αγώνα.

Περιμένουμε την επίσημη δημόσια αντίδραση και καταδίκη από τον ΑΟΑΝ . Επιπλέον περιμένουμε και την αντίδραση της ΕΠΣ Λασιθίου και των υπόλοιπων αρμόδιων όργανων για την την εφαρμογή του Άρθρου 18 του Πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να καταδικαστούν από το σύνολο του Αθλητικού Κόσμου του Λασιθίου και η εφαρμογή στο 100% του κανονισμού πρέπει να είναι απόλυτη καθώς και η λήψη μέτρων από την ΕΠΣ Λασιθίου για καταπολέμηση τέτοιων χυδαίων Ρατσιστικών επιθέσεων που δυσφημούν το Λασιθιώτικο Ποδόσφαιρο είναι εξ ορισμού επιβεβλημένη. Ποδόσφαιρο, Ρατσισμός και Ξενοφοβία δεν πάνε μαζί ούτε στο Λασίθι ούτε πουθενά».

Πηγή: efsyn.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή