Κινδυνεύει με “καμπάνα” η Λίβερπουλ για την επίθεση στο πούλμαν της Σίτι

Print Friendly, PDF & Email

Λίγο πριν την εξαιρετική εμφάνιση της Λίβερπουλ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι στο “Άνφιλντ” για τα προημιτελικά του Champions League, οι οπαδοί των Reds, επιφύλαξαν  “θερμή” υποδοχή στον Πεπ Γκουαρδιόλα και τους παίκτες του.

Εκτοξεύοντας μπουκάλια, καπνογόνα και άλλα αντικείμενα, κατά την άφιξη του πούλμαν των “Πολιτών”, προκάλεσαν υλικές ζημιές, ενώ δύο αστυνομικοί φέρονται να έχουν τραυματιστεί.

Ως εκ τούτου, η UEFA ανακοίνωσε πως ξεκινά πειθαρχική διαδικασία εις βάρος της Λίβερπουλ για ρίψη καπνογόνων, αντικειμένων, πράξεις βανδαλισμού και διατάραξη αγώνα, με την υπόθεση να “πηγαίνει” για τις 31 Μαΐου, την ώρα που η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ,  διέταξε επείγουσα έρευνα για να διαπιστώσει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

Ο Γκουαρδιόλα, εμφανώς εκνευρισμένος από το περιστατικό δήλωσε: «Δεν περίμενα κάτι τέτοιο από τη μεριά της Λίβερπουλ και από τους ανθρώπους εδώ. Ένα χρόνο πριν συνέβη κάτι στο Ντόρτμουντ.

Ήρθαμε εδώ να παίξουμε ποδόσφαιρο και δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε όλο αυτό. Εντάξει, δεν συνέβη κάτι, το λεωφορείο καταστράφηκε, αλλά δεν περίμενα κάτι τέτοιο από ένα τόσο μεγάλο σύλλογο όπως η Λίβερπουλ. Σαφώς δεν μιλάω για την ομάδα, οι οπαδοί ήταν, αλλά ελπίζω να μην ξανασυμβεί».

Από την πλευρά τους οι “κόκκινοι” καταδίκασαν την επίθεση με ανακοίνωσή τους, στην οποία τόνισαν: «Απολογούμαστε χωρίς να ψάχνουμε δικαιολογίες στον Πεπ Γκουαρντιόλα, τους παίκτες του, το τεχνικό τιμ και τα μέλη της Μάντσεστερ Σϊτι. Η προτεραιότητα μας τώρα είναι να αξιολογήσουμε τα γεγονότα και να προσφέρουμε στην Μάντσεστερ Σίτι οποιαδήποτε στήριξη είναι απαραίτητη».

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή