Κλείνει τα σύνορα με την Τουρκία η Ελλάδα – Εκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές

Print Friendly, PDF & Email

Με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης κλείνουν τα σύνορα με φόντο τις νέες προσφυγικές ροές από την Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Politik.gr, η απόφαση έχει ληφθεί και ανάλογα με τις προσφυγικές ροές θα αποφασιστεί το πότε θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των συνόρων.

Μέχρι στιγμής έκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές Εβρου, ενώ ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στο συνοριακό σταθμό. Η Ελλάδα έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής, με δεδομένες τις ραγδαίες εξελίξεις στο συριακό μέτωπο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίτερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ, με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και τις προσφυγικές ροές εντός της ενδοχώρας.

Νωρίτερα ο διεθνολόγος και γεωστρατηγικός αναλυτής, Αθανάσιος Δρούγος μιλώντας στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» τόνισε ότι «τα πράγματα είναι πολύ άσχημα κυρίως στο πολεμικό κομμάτι, αλλά και στο μεταναστευτικό. Ξέραμε ότι Σύριοι κυρίως γυναίκες και παιδιά κατευθύνονται προς την Αδριανούπολη και προς τα χερσαία σύνορα της Ελλάδως. Υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχει κινητικότητα και στη Λέσβο. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το μέτωπο του Ιντλίμπ, ο Ερντογάν τα παίζει “όλα για όλα” και δεν θέλει να χάσει τη Συρία, γι’ αυτό χρησιμοποιεί και τη βόμβα του μεταναστευτικού».

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή