Κωστούλας: «Διαιτητές που πιέζονται και δεν αντιδρούν πρέπει να κάνουν στην άκρη»

Print Friendly, PDF & Email

Για την μαφιόζικη επίθεση στον διαιτητή Θανάση Τζήλο, μίλησε ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, στον Libero FM 107.4:

Για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παναιτωλικός με αφορμή την επίθεση στον Τζήλο:

«Όταν ρωτήσει κανείς μερικούς φιλάθλους, που είναι σοβαροί και έχουν αγάπη για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, αυτό που λένε είναι «εντάξει αλλά δεν μπορούμε να αθωώσουμε τους διαιτητές, γιατί όλα αυτά τα χρόνια δε λένε κάτι όταν ενοχλούνται, άρα γιατί να ασχολούμαστε μόνο τώρα». Συμφωνώ μαζί τους. Θα έπρεπε να έχουμε ξεκινήσει νωρίτερα. Θα πρέπει οι διαιτητές που πιέζονται, καταπιέζονται και δε μπορούν να αντιδράσουν, να κάνουν στην άκρη. Δεν μπορεί να περιμένουμε να συμβεί κάτι χειρότερο από αυτό που συνέβη στον κ. Τζήλο για να αρχίσουμε να βγάζουμε προς τα έξω πράγματα».

Για τις κινήσεις που μπορούν να γίνουν για να μην υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα και στο μέλλον:

«Πολλά μπορούν να γίνουν. Και ξένους διαιτητές μπορούμε να βάλουμε και Έλληνες που έχουν το κουράγιο να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις. Είναι θέμα θέλησης και για την ΚΕΔ και για την ΕΠΟ. Δε λύνεται από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά πρέπει να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν μπορώ να ξέρω πώς θα εκφράσουν την αυριανή μέρα και τι μέτρα θα πάρουν».

Για το γεγονός ότι τόσα χρόνια κανείς δεν τιμωρείται για τέτοιες επιθέσεις:

«Αυτό είναι κάτι που εκπλήσσει και όλοι απορούν γιατί. Στο κάτω-κάτω έχουμε μια ικανή Αστυνομία που αντιμετωπίζει διαφορετικά παρόμοιες επιχειρήσεις. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω κι εγώ… Εκτός κι αν δε δίνουν το βάρος που χρειάζεται. Έβαλα ένα συνεργάτη να το ψάξει και είναι 27 ατιμώρητες υποθέσεις! Δεν είναι δυνατόν…»

Για την αναβολή της αγωνιστικής και αν συμβάλλει στο να αλλάξει κάτι:

«Μάλλον δε θα αλλάξει κάτι. Η άποψη μου ήταν ότι δε χρειαζόταν αυτό. Έπρεπε να κάνουν μια προσπάθεια με καλύτερο τρόπο από ότι τώρα η ΚΕΔ και η ΕΠΟ. Τι να κάνει η διακοπή; Εμείς έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα που θα ερχόταν στο Αγρίνιο για τις γιορτές και θα έβλεπαν και τον Παναθηναϊκό. Οι πιο πολλοί είναι απογοητευμένοι. Τόσο απλά πράγματα, αλλά τόσο σημαντικά για μερικούς ανθρώπους»

Για τον ορισμό ξένων διαιτητών στα παιχνίδια μόνο των μεγάλων:

«Θεωρώ ότι είναι ένα ημίμετρο το οποίο δε βοηθάει. Ίσως να μην έχουμε τη σωστή διαιτησία, όταν οι μεγάλες ομάδες παίζουν με τις μικρομεσαίες. Τι αλλάζει; Το να κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Παναιτωλικό άδικα και το χρησιμοποιώ ως παράδειγμα, δεν κάνει ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Ή σε όλους ή σε κανέναν. Θα μπορούσε να είναι μία λύση μέχρι να φοβηθούν και οι ξένοι και να πουν στο τέλος… «δε μας αφήνετε ήσυχους…» Όλα αυτά κυκλοφορούν και η εικόνα δεν είναι και η καλύτερη που παρουσιάζουμε αυτόν τον καιρό».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή