«Κόπιαρε» Ανδρέα Παπανδρέου στο κλείσιμο του ο Αλέξης Τσίπρας (vids)

Print Friendly, PDF & Email

Ό,τι ο Αλέξης Τσίπρας έχει εξελιχθεί με τα χρόνια σε οπαδό του Ανδρέα Παπανδρέου, ούτε το αρνείται ο πρωθυπουργός, ούτε και προσπαθεί να το κρύψει όπως απέδειξε το πρόσφατο άρθρο του για την 3η του Σεπτέμβρη και τον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν, κλείνοντας την δευτερομιλία του και απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε «Καληνύχτα σας, κ. Μητσοτάκη». Θα επρόκειτο για ακατάλληλη έκφραση, καθώς δεν ήταν καλά – καλά απόγευμα, αν δεν ήταν προφανής η διάθεση του Αλέξη Τσίπρα να αναπαράγει τη φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου, απέναντι στον πατέρα του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Μητσοτάκη σε συνεδρίαση του 1989.

Μάλιστα τόσο ο Ανδρέας Παπανδρέου, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τις… ευχές προς τους αντιπάλους τους, αποχώρησαν από την αίθουσα.

Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να πει κανείς και για την έναρξη της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κατ’ αρχάς σχολιάζει την απουσία Τσίπρα, ενώ λίγο αργότερα τον καλωσορίζει στην αίθουσα. Το είχε κάνει και ο Κώστας Καραμανλής, ως πρωθυπουργός στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, Γιώργο Παπανδρέου με τη φράση «Γιώργο, εδώ είσαι; Γιατί θα έχανες» πριν περίπου 10 χρόνια.

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή