Λεουτσάκος για προτάσεις Κούγια: “Δεν συζητώ κάτι που είναι στον αέρα και στο πόδι”

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της Super League 2 και Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στον «Super FM» στα Χανιά, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην πρόταση του Αλέξη Κούγια να ανέβουν ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Σμύρνης χωρίς μπαράζ.

Αναλυτικά

Για την εκτίμηση που μπορεί να δώσει για τη συνέχεια των πρωταθλημάτων: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να κάνει κανείς εκτίμηση και προέχει η ανθρώπινη ζωή. Προέχει ο κόσμος να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της κυβέρνησης και να μην εξαπλωθεί άλλο αυτή η πανδημία του κορωνοϊού. Ο,τι άλλο συζητάμε, θεωρώ πως είναι πρώιμο και δεν είναι της ώρας. Προέχει να διασφαλιστεί η ανθρώπινη ζωή πάνω απ’ όλα».

Για το αν θεωρεί ότι υπήρξε καθυστέρηση από τις SL2 – FL για την αναβολή των πρωταθλημάτων: «Από τη Δευτέρα αποφασίσαμε για τα πρωταθλήματα νέων της SL 2 και της FL και ήμασταν σε διαβουλεύσεις με προέδρους ώστε ν’ ανακοινώσουμε από μόνοι μας την αναβολή. Οπως γνωρίζετε όμως για να ανακοινωθεί μία αναβολή πρέπει να έχεις και τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ, του υπουργείου και διαφόρων φορέων. Δεν μπορεί από μόνος του ο πρόεδρος της διοργανώτριας μιας συγκεκριμένης κατηγορίας ν’ αποφασίσει ν’ αναβάλλει τα πρωταθλήματα. Δε γνωρίζαμε εμείς το μέγεθος… Μόλις άρχισε η κατάσταση να δείχνει ότι ξέφευγε, ήμασταν οι πρώτοι που είπαμε “στοπ”. Είναι σαφές ότι προέχει η ανθρώπινη ζωή του αθλητή. Ημασταν σε συνεννόηση με τον ΠΣΑΠ και γενικότερα με όλους. Συνεχίζουμε ακόμα και τώρα να έχουμε κάθε μέρα επικοινωνία με όλους τους φορείς. Και κάθε μέρα λέμε ότι προέχει η ανθρώπινη ζωή, είτε πρόκειται για αθλητή, είτε για οποιονδήποτε. Ολα τ’ άλλα, που λέμε τώρα είναι πρώιμα γιατί κάθε μέρα και κάθε ώρα αλλάζουν τα δεδομένα. Προέχει να σταματήσει αυτή η πανδημία».

Για το αν υπάρχει σαν σκέψη να μη γίνουν τα πλέι οφ στη SL2: «Δεν υπάρχει τίποτα σαν σκέψη. Το μόνο μας μέλημα είναι πώς θ’ αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο. Εάν μπούμε στη διαδικασία και πούμε, είμαστε υγιείς και όταν βγούμε από αυτό το σκόπελο που λέγεται κορωνοϊός, υπάρχουν πολλά θέματα που μπορούμε να τα βάλουμε κάτω και να τα εξετάσουμε. Προς το παρόν, προέχει αυτό, προέχει να σωθούν ζωές, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Τώρα, το να κάνουμε θεωρίες το πώς θα γίνουν τα πρωταθλήματα τον Απρίλιο και το Μάιο, να φτάσουμε εκεί υγιείς και όταν φτάσουμε θα τα συζητήσουμε με τους φορείς, με τα υπουργεία, με όλο τον κόσμο για να δούμε τι μπορεί να γίνει καλύτερο για τις ομάδες και για όλο τον κόσμο».

Για τις προτάσεις Κούγια και πώς τις σχολιάζει: «Δεν θέλω να το συζητήσω. Σας είπα, προέχει η ανθρώπινη ζωή. Ο καθένας βγάζει ό,τι θέλει. Εγώ έχω άλλη άποψη και λέω προέχει η ανθρώπινη υγεία ζωή. Οταν θα τελειώσουν όλα αυτά, τα υπόλοιπα που θέλει να προτείνει ο καθένας υπάρχουν αρμόδιοι υπουργοί να πάει να τα προτείνει. Επειδή με ρωτάτε για την προσωπική μου άποψη, δεν θέλω να μπω σ’ αυτή τη διαδικασία για κάτι που είναι στον “αέρα” και στο πόδι. Εδώ βλέπουμε και διαβάζουμε ότι μπαίνουν ολόκληρα χωριά σε καραντίνες, κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Το αν εμάς είναι το μέλημα μας διαφορετικό από το να σωθεί κάποιος άνθρωπος εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει και σαν πρόεδρος διοργανώτριας είναι πώς θα σωθούν περισσότερες ζωές και να μην έχουμε άλλα θύματα. Αυτό προέχει τώρα για τη χώρα. Εχουμε προσφυγικά, έχουμε σύνορα, έχουμε τον κορωνοϊό, αυτά προέχουν… Σε δεύτερη φάση να είμαστε υγιείς, να ξαναμιλάμε αύριο-μεθαύριο και να μπορούμε να συνομιλούμε και ο υπόλοιπος κόσμος να είναι παρών και όλα τ’ άλλα θα βρεθούν, θα λυθούν».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή