Μητιντζής: “Προ των πυλών η μετακόμιση του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο”

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Καυτανζογλείου, Απόστολος Μητιντζής, μίλησε στον “ARENA FM 89.4” για την πολύ πιθανή μετακόμιση του ΠΑΟΚ στο Εθνικό Στάδιο, για όσο χρειαστεί μέχρι την ανέγερση της “Νέας Τούμπας”. Ο Απόστολος Μητιντζής ανέλυσε το χρονοδιάγραμμα και τις βελτιώσεις που απαιτούνται, αλλά και το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το ζήτημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου Επιτροπής Καυτανζογλείου:

Για θέμα μετακόμισης του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο και τη συνάντηση με τους αντιπροσώπους του Δικεφάλου την Τετάρτη: “Η συζήτηση ήταν διερευνητική. Συζητήσαμε και πριν από δυο χρόνια περίπου, για μια σειρά ζητημάτων. Φρεσκάραμε την προηγούμενη συζήτηση, για το ενδεχόμενο χρήσης του Καυτανζογλείου από τον ΠΑΟΚ, ενόψει της κατασκευής του νέου γηπέδου του, της ‘ΝΕΑΣ ΤΟΥΜΠΑΣ’. Εφόσον δρομολογείται ήδη η διαδικασία για το νέο γήπεδο, πρέπει να θεωρήσουμε προ των πυλών τη μετακόμιση του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο, για το διάστημα κατασκευής του γηπέδου στην Τούμπα”.

Για το πότε μπορεί να… πατήσει ο Δικέφαλος το χορτάρι του Καυτανζογλείου: “Πρόθεση του ΠΑΟΚ είναι αν όλα πάνε καλά με την αδειοδότηση και την έγκριση του χωρικού σχεδίου που προηγείται, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, ακόμα και από την αρχή της επόμενης σεζόν. Αυτά είναι ζητήματα χρονοβόρα, που δεν έχουν ολοκληρωθεί, άρα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί”.

Για το τι χρειάζεται για να θεωρηθεί ετοιμοπαράδοτο για τον ΠΑΟΚ το συγκεκριμένο Εθνικό Στάδιο: “Υπάρχουν διάφορα επίπεδα ετοιμότητας. Για αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ, σε ένα, ενάμιση μήνα, μπορούν να γίνουν σύντομα οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Τεχνικά είναι εφικτό. Το Καυτανζόγλειο ούτως ή άλλως πληροί τον μεγαλύτερο αριθμό των προδιαγραφών. Υπάρχουν ζητήματα που δεν ήταν στην πρόβλεψη, όταν ανακατασκευάστηκε το Στάδιο, όπως κάμερες, τουρνικέ. Μπορούν όμως να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κάποιες συμπληρωματικές εργασίες, σε αποδυτήρια, δημοσιογραφικά, όλα σε σύντομο διάστημα μπορούν να φτιαχτούν. Υπάρχουν, είναι υφιστάμενα, πιθανόν να θέλουν αναβάθμιση”.

Για τη χωρητικότητα του γηπέδου: “Η χωρητικότητα είναι 28.000 θέσεις, περίπου όσο η Τούμπα. Κανονικά το Στάδιο Κυριακή στις 2 κλείνει και ότι αγώνες γίνονται εκεί είναι υπερωριακοί, η απασχόληση για τους υπαλλήλους και όσοι χρειάζονται για να γίνουν εκεί οι αγώνες”.

Για το αν είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ αυτή η συνεργασία: “Εννοείται, είναι θέμα του ΠΑΟΚ για το αν γίνει αυτή τη συνεργασία. Το Στάδιο ήταν σύμφωνο από πριν. Είναι ένα Εθνικό Στάδιο, έχει σκοπό να εξυπηρετεί, είτε για στίβο, είτε για το ποδόσφαιρο. Άλλωστε, σχεδόν όλες οι ομάδες της περιοχής, έχουν δηλωμένη σαν δεύτερη έδρα αυτό το γήπεδο, όπως Άρης, ΠΑΟΚ, Απόλλων Καλαμαριάς, νομίζω και ο Μακεδονικός, ίσως και ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Είναι εφικτό να γίνει και εκεί το τελευταίο ματς του ΠΑΟΚ, με γηπεδούχο τον ΠΑΣ. Η διοίκησή μας και όλος ο κόσμος, θα ήθελε να παίζει ο ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο”.

Για το χρονικό ορίζοντα της παραμονής εκεί: “Δεν ξέρεις πως εξελίσσονται τα πράγματα, η πρόβλεψη είναι ότι θα χρειαστεί μια τριετία να παίξει εκεί ο ΠΑΟΚ. Σε αυτό το διάστημα, είναι εφικτό να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο γήπεδο της Τούμπας”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή