Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της δολοφονίας του οπαδού του Εθνικού Κώστα Κατσούλη

Print Friendly, PDF & Email

Τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του οπαδού του Εθνικού Κώστα Κατσούλη, ο οποίος έπεσε νεκρός από χτυπήματα στο γήπεδο του Ηροδότου, η οικογένειά του είδε κάποιους να οδηγούνται στη φυλακή ως δράστες.

Οι δυο εκ των τριών προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο ζητώντας αναίρεση της απόφασης του δευτεροβάθμιο και η πρόταση του εισαγγελέα είναι η προσφυγή τους να γίνει δεκτή. Αν η έδρα αποδεχθεί την πρότασή του, τότε οι καταδικασθέντες θα μείνουν ελεύθεροι και η δίκη θα επαναληφθεί.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσούλη, Αλέξης Στεφανάκης μίλησε στον “105.5 στο Κόκκινο” και ξεκαθάρισε πως «… εάν τελικά υιοθετηθεί η εισαγγελική πρόταση τότε θα μιλάμε για μια τρομακτική αδικία.

Αν τα δικά μου ψυχικά αποθέματα βρίσκονται στο τέλος τους, πραγματικά με τι πρόσωπο να μιλήσω σ αυτή την οικογένεια, τι κουράγιο να δώσω σ αυτούς τους ανθρώπους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για το αυτονόητο, για να αποδοθεί δικαιοσύνη στους ανθρώπους που σκότωσαν το παιδί τους.

Μετά από πέντε χρόνια καταφέραμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, τελικά αυτοί οι κατηγορούμενοι να έχουν ένα ύψος ποινής το οποίο να αντιστοιχεί στην βαρβαρότητα της πράξης και ξαφνικά τώρα καλούμαστε, αντιλαμβάνεστε, με τους κατηγορούμενους έξω, οι κατηγορούμενοι τι θα κάνουν;

Θα προσπαθούν με κάθε τρόπο να πάρουν αναβολή, η οικογένεια πόση δύναμη να χει; Αυτός ο πατέρας αυτή η μάνα, αυτός ο αδερφός πόσο θα αντέξουν; Σε κάθε δικαστήριο ξανά αναβιώνει το δράμα, υπάρχουν καταθέσεις που περιγράφουν πως σκοτώθηκε ο Κώστας, θα το ξαναζήσουν για τρίτη φορα.

Υπάρχει ένα κομμάτι μιας άλλης δικαιοσύνης την οποία βλέπουμε να χάνεται μέρα με την ημέρα, μπορεί να υπάρχει δικαιοσύνη χωρίς ηθικό εκτόπισμα; Δηλαδή τι θα διορθώσει τώρα ο Αρειος Πάγος; Τι πάμε να διορθώσουμε; Στο όνομα ποιας δικαιοσύνης πάμε να θεραπεύσουμε μια αστοχία για να κάνουμε τι; Στην πραγματικότητα να δημιουργήσουμε την απόλυτη αδικία. Δηλαδή να γυρίσουμε πίσω την απόφαση και να ελευθερώσουμε τους κατηγορούμενους αυτούς που έχουν κάνει αυτή την πράξη.

Ελπίζω το δικαστήριο να κοιτάξει σε βάθος και το δικό μας υπόμνημα το οποίο αντικρούει με στέρεα στοιχεία όλους αυτούς τους αναιρετικούς λόγους που με θλίψη το λέω έκανε δεκτούς ο εισαγγελέας, θέλω να πιστεύω πως το δικαστήριο του Αρείου Πάγου θα θεραπεύσει αυτή την τεράστια αδικία η οποία είναι προ των πυλών. Ας ελπίσουμε πως δεν θα δούμε αυτή την τερατογένεση να ξαναγυρίσει πίσω αυτή η υπόθεση με ελεύθερους τους κατηγορούμενους».

ΠΗΓΗ: mikriliga

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή