Νίκη Βόλου για αναδιάρθρωση: Τοπικοί βουλευτές και ΕΠΣΘ να υπερασπιστούν τις δίκαιες θέσεις μας

Print Friendly, PDF & Email
Ανακοίνωση εξέδωσε η Νίκη βολου σχετικά με το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο των δραματικών εξελίξεων όσον αφορά την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και την κατάφορη αδικία που προκύπτει για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής, η Νίκη Βόλου εκφράζει την έντονη δυσφορία της με την εξής ανακοίνωση:

Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Η προσπάθεια εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, για ακόμη μία φορά, πραγματοποιείται με τον ίδιο λανθασμένο τρόπο, έχοντας θύματα και πάλι τις ομάδες των μικρότερων κατηγοριών.

Περιμέναμε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την εκπρόσωπο των εκατοντάδων ερασιτεχνικών ομάδων της χώρας, να υπερασπιστεί με σθένος τα δίκαια αιτήματά τους ως προς την προτεινόμενη αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, η οποία δημιουργεί καταφανέστατες αδικίες στις χαμηλότερες κατηγορίες και ευνοεί με προκλητικό τρόπο ομάδες που χωρίς τις οικονομικές «ενέσεις» μέσω της ΕΡΤ δεν θα είχαν καμία τύχη επιβίωσης.
Η Νίκη Βόλου πρωτοστάτησε στην κατάρτιση μιας απολύτως εμπεριστατωμένης πρότασης για την διάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, σε πνεύμα δίκαιο και λογικό, χωρίς αχρείαστες σπατάλες και με αποκλειστικό κριτήριο την επιβράβευση των ομάδων που διαπιστωμένα έχουν ποδοσφαιρική υγεία, ήτοι διοικήσεις, εγκαταστάσεις και πολυάριθμους φιλάθλους, στοιχεία ικανά να εγγυηθούν την ευόδωση του ευ αγωνίζεσθαι.

16 ομάδες της Γ’ Εθνικής που πρωταγωνίστησαν στους ομίλους τους και διεκδικούν τον ουσιαστικό προβιβασμό τους στη Β’ Εθνική, συντάχθηκαν με την πρότασή μας. Η Football League των δύο ομίλων, ως μεταβατικό στάδιο για τη δημιουργία μίας ανταγωνιστικής Super League 2, είναι η μόνη δίκαιη λύση και πρέπει να γίνει πράξη.

Έστω και την ύστατη στιγμή, απευθύνουμε πρόσκληση προς τους εκλεγμένους βουλευτές του Νομού μας, αλλά και προς την τοπική Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων, να πράξουν αυτό που θα τους δικαιώσει στα μάτια των πολλών. Να υπερασπιστούν μέχρις εσχάτων τις δίκαιες θέσεις μας, να δηλώσουν σε όλους τους τόνους ότι το ποδόσφαιρο παίζεται στα γήπεδα και όχι στα γραφεία. Να αναλογιστούν ότι η ψήφος τους και η φωνή τους θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην φίλαθλη κοινή γνώμη. Ευχή όλων μας είναι να τους βρούμε συμπαραστάτες μας.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1924 – ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή