Να βγουν στο φως τα στοιχεία για τα δικαστικά έξοδα της ΕΠΣ Καρδίτσας

Print Friendly, PDF & Email

Με νέα ανακοίνωση η Συντονιστική Επιτροπή της “Κίνησης Πολιτών για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Καρδίτσας” που πλέον απαριθμεί κοντά στις 200 υπογραφές στήριξης, επανέρχεται στο νευραλγικό θέμα των εξόδων για τις δικαστικές διαμάχες της ΕΠΣΚ.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι το πρώτο θέμα που έθεσε με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή της νεοειδρυθείσας Κινησης Πολιτών για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Καρδίτσας και αφορούσε τα δικαστικά έξοδα που αβίαστα καταβάλει η ΕΠΣ Καρδίτσας, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό και τα χρήματα των σωματείων, κέντρισε το ενδιαφέρον τοπικών ιστοσελίδων, οι οποίες θέλησαν να ασχοληθούν περαιτέρω με το θέμα και προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία απευθύνθηκαν στον πρόεδρο της ΕΠΣΚ, Μανόλη Παλάσκα.

Όπως, λοιπόν, διαβάσαμε στο ρεπορτάζ των ιστοσελίδων:
Από το 2011 έως το 2016 «υπήρξε μόλις μία αγωγή από την ΕΠΣΚ, το 2013 για θέματα διαιτησίας και γηπέδου, την οποία ήταν υποχρεωμένη εκ του νόμου να ασκήσει διότι σε αντίθετη περίπτωση κινδύνευε με έκπτωση όλο το ΔΣ».
Όλα τα υπόλοιπα δικαστικά έξοδα αυτά τα χρόνια έγιναν με την ΕΠΣΚ στο ρόλο του κατηγορούμενου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ δήλωσε ότι οποιαδήποτε αγωγή ασκήθηκε από τον ίδιο «δεν επιβάρυνε οικονομικά την ΕΠΣΚ».

Επειδή, λοιπόν, τα παραπάνω περισσότερο αποτελούν υπεκφυγές παρά πειστικές απαντήσεις και επειδή, είμαστε βέβαιοι ότι αφενός μεν η διοίκηση της ΕΠΣΚ δεν έχει και δεν θέλει να κρατήσει τίποτα κρυφό, αφετέρου δε ο τύπος και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Καρδίτσας θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους όλα τα στοιχεία προκειμένου να πληροφορήσουν τα σωματεία και τη φίλαθλη κοινή γνώμη, καλούμε τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα, όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του και αποδεικνύουν το περιεχόμενο των ρεπορτάζ, αντικρούοντας τους δικούς μας ισχυρισμούς.

Τον καλούμε να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα τα στοιχεία της «μίας και μόνο αγωγής» που κατέθεσε η ΕΠΣΚ από το 2011 έως το 2016 «για θέματα διαιτησίας και γηπέδου», ώστε να πληροφορηθούμε εναντίον ποίου ή ποιών την υπέβαλε, ποια ακριβώς ήταν η κατηγορία, πόσο στοίχησε στην ΕΠΣΚ, ποια κατάληξη είχε και γιατί η διοίκηση της ΕΠΣΚ θα ήταν έκπτωτη αν δεν ενεργούσε όπως ενήργησε.

Παρομοίως, ας δώσει ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ στη δημοσιότητα τα ονόματα των ατόμων και των ποδοσφαιρικών παραγόντων που όπως υποστηρίζει έχουν μηνύσει και έχουν ενάγει την ΕΠΣΚ, ώστε να πληροφορηθούν οι δημοσιογράφοι και δια αυτών τα σωματεία και η φίλαθλη κοινή γνώμη ποιοι και γιατί στρέφονται νομικά κατά της ΕΠΣΚ «ως φορέα», ποιες κατηγορίες της αποδίδουν, τι απέγιναν αυτές οι υποθέσεις και πόσο κόστισαν τα δικαστικά έξοδα και η νομική εκπροσώπηση της ΕΠΣΚ στα σωματεία.

Επειδή εμείς θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, προτιμούμε το φως από τη συσκότιση και την αλήθεια από την παραπλάνηση, θα αναφερθούμε σε υποθέσεις στις οποίες γνωρίζουμε ότι έχει εμπλακεί η ΕΠΣΚ και ο πρόεδρός της, ώστε να βοηθήσουμε τη δημοσιογραφική έρευνα, φρεσκάροντας τη μνήμη, όλων ημών αλλά και όσων εξ υμών επενδύουν στη λήθη και στην παραπλάνηση.

Ερωτούμε, τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ, τα εξής:

α) Έστειλε η ΕΠΣΚ εξώδικο προς τη διοίκηση της ΕΠΟ το 2013;

β) Έχουν κατατεθεί αγωγές και μηνύσεις κατά των δημοσιογράφων Μπλούνα και Δουκάκου; Aληθεύει ότι η αγωγή αποσύρθηκε και αν ναι, γιατί;

γ) Kατατέθηκε αγωγή εναντίον του προέδρου της ΕΠΣ Eύβοιας, Γιάννη Παπακωνσταντίνου, όταν ήταν αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, η οποία αποσύρθηκε;


δ) Kατατέθηκε μήνυση εναντίον του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαϊδη, ο οποίος αθωώθηκε με απόφαση του δικαστηρίου Πειραιά;


ε) Kατατέθηκαν αγωγές και μηνύσεις εναντίον της… μισής Καρδίτσας για τις εκλογές του 2015;


στ) Καλύφθηκαν από την ΕΠΣΚ τα έξοδα της μήνυσης που κατέθεσε ο διαιτητής Ζαγορίτης κατά του Ηλ. Χατζή και των δημοσιογράφων Στάθη και Μπλούνα, η οποία μπήκε στο αρχείο;


η) Εστάλη εξώδικο προς συμπολίτη δημοσιογράφο επειδή τα δημοσιεύματα του ενοχλούν τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ;


Eπίσης θα θέλαμε να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν επιβαρύνθηκε η ΕΠΣΚ με την μήνυση και κατόπιν την ποινική δίωξη για ψευδορκία που ασκήθηκε στον ταμία της ΕΠΣΚ
(στη φωτό μαζί με τον Παλάσκα), ο οποίος θα δικαστεί στα τέλη του μήνα.

Το ίδιο και για την αγωγή εναντίον του προέδρου της ΕΠΣΚ από στέλεχος της κίνησης μας για ιδιωτική υπόθεση.

Επειδή στα δημοσιεύματα υπάρχει αναφορά στο ΣΔΟΕ και στον «λεπτομερή έλεγχο που υπεβλήθη στην ΕΠΣΚ» στον οποίο «όλα βρέθηκαν κανονικά», θα θέλαμε για λόγους τάξης και ακρίβειας να αναφέρουμε ότι ο έλεγχος δεν έγινε από τον ΣΔΟΕ, όπως διαρρέει η ΕΠΣΚ, αλλά από την ΔΟΥ Καρδίτσας, στην οποία η ΕΠΣΚ καταβάλει ρυθμιζόμενο πρόστιμο 477 ευρώ μηνιαίως.

Φανταστείτε πόσα θα πλήρωνε η ΕΠΣΚ, από τα χρήματα που παίρνει από τα σωματεία, αν δεν είχαν βρεθεί «όλα κανονικά»…

Τέλος, συνιστούμε στους όψιμους συνηγόρους της ΕΠΣΚ που διεξάγουν δημοσιογραφική έρευνα, να επιτελούν με σοβαρότητα το λειτούργημα τους και να μη κάνουν γαργάρα τα δικαστικά έξοδα των 33.300 ευρώ με αστειάκια και ειρωνίες ότι αυτά είναι 33.301 ευρώ, θέλοντας μ αυτό τον πλάγιο τρόπο να ευτελίζουν τη σοβαρότητα των καταγγελιών.
Πάγια αρχή σε όσους θέλουν να ασχολούνται με την αθλητική δημοσιογραφική έρευνα, είναι η αντικειμενική ενημέρωση της αθλητικής κοινής γνώμης με αλήθειες όσο πικρές και αν είναι.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Γεώργιος Κρανής, Αλέξης Σφήκας, Αθανάσιος Γούλας, Ηλίας Χατζής, Λάζαρος Ματζιάρας, Κων/νος Μπέσιος, Βησσάρης Σιούρτος, Άγγελος Μπουντούρης, Ηλίας Παπαλίτσας

Πηγή: thessaliatv.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή