Οι τράπεζες προχώρησαν σε καταγγελία του ομολογιακού δανείου για το Καραϊσκάκη

Print Friendly, PDF & Email

Θέμα ενδεχομένως να προκύψει στον Ολυμπιακό με το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», οι τράπεζες αποφάσισαν να καταγγείλουν το δάνειο της εταιρείας που διαχειρίζεται το φαληρικό γήπεδο.

Το ομολογιακό δάνειο ήταν αρχικού ποσού 49,5 εκατ. ευρώ και οι σημερινές οφειλές προς τις πέντε τράπεζες είναι της τάξεως των 40 εκατομμυρίων.

Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, οι δανειστές θα προβούν σε πλειστηριασμό του γηπέδου και των συνοδευτικών του χώρων, εφόσον δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Μάλιστα, οι ορκωτοί λογιστές της «Καραϊσκάκης ΑΕ» εκφράζουν αρνητική άποψη στην έκθεσή τους για τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου Ιούλιος 2017-Ιούνιος 2018 ενόψει της Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη (27/3).

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Σύμφωνα με την από 4 Ιανουαρίου 2019 επιστολή του εκπροσώπου των ομολογιούχων δανειστών (στο εξής ομολογιούχων), η γενική συνέλευση των ομολογιούχων αυτών αποφάσισε την καταγγελία του ομολογιακού δανείου αρχικού ποσού 49.500.000 ευρώ, καθιστώντας το ληξιπρόθεσμο και άμεσα απαιτητό. Επιπρόσθετα, η εταιρεία παρουσιάζει επί σειρά ετών ζημιογόνα αποτελέσματα, τα ίδια κεφάλαια είναι λιγότερα από το ήμισυ του μετοχικού κεφαλαίου και η συνολική αξία των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της την 30η Ιουνίου 2018 υπερβαίνει τη συνολική αξία των κυκλοφορούντων περιουσιακών της στοιχείων».

Η «Καραϊσκάκης ΑΕ» παρουσίασε στην τελευταία χρήση έσοδα 3,9 εκατ. ευρώ από 3,65 εκατομμύρια, ενώ οι ζημιές έφτασαν τα 2 εκατ. ευρώ, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Πηγή: filathlos.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή