Συνέλαβαν 72χρονο για τα επεισόδια μεταξύ οπαδών ΑΕΚ και Μίλαν!

Print Friendly, PDF & Email

Οπλοστάσιο… πολέμου και μαχαίρια… επιβίωσης είχαν στην κατοχή τους οι χούλιγκαν της ΑΕΚ και της Μίλαν, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής μέσα σε συρμό του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου στα Πευκάκια. Όπως αναδεικνύεται από την δικογραφία, μετά την αιματηρή σύρραξη, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, εντόπισαν μεταξύ άλλων δύο μαχαίρια μήκους 25 και 18 εκατοστών αντίστοιχα, με μήκος λάμας 10 εκατοστών!

Ανάμεσα στα πολεμικά ευρήματα ήταν τέσσερα κοντάρια-ρόπαλα και τρεις πυροσβεστήρες! Το ακόμη πιο οξύμωρο, είναι πως μία μέρα πριν τον αγώνα του EUROPA LEAGUE ανάμεσα στις δύο ομάδες, έγινε σύσκεψη υπό την προεδρία του παρατηρητή του αγώνα, την συμμετοχή εκπροσώπων των ομάδων και της αστυνομίας, στην οποία τονίστηκε η επικινδυνότητα της μετακίνησης των Ιταλών οπαδών, χωρίς όμως να τηρηθεί τίποτα από αυτά που αποφασίστηκαν.

Αρχικά είχε οριστεί σημείο συγκέντρωσης των φιλοξενούμενων οπαδών το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και η μετακίνησή τους με λεωφορεία της ΕΘΕΛ προκειμένου να εξασφαλιστεί η αστυνομική συνοδεία ασφαλείας, κάτι που δεν έγινε. Τονίστηκαν στους εκπροσώπους της Μίλαν, στους δύο Ιταλούς αστυνομικούς εντοπιστές που συνόδευαν την ξένη αποστολή αλλά και στον αστυνομικό σύνδεσμο της Ιταλικής Αστυνομίας, οι κίνδυνοι χρήσης συρμών του ΗΣΑΠ λόγω του μεγάλου αριθμού οπαδών της ΑΕΚ που θα πήγαιναν με τον ίδιο τρόπο στο γήπεδο. Και αυτό δεν τηρήθηκε. Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις, στις 17:30, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, περίπου 70 οπαδοί της Μίλαν, εκ των οποίων πολλοί «κατηγορίας RISK», αγνόησαν τις οδηγίες ασφαλείας για να αποφύγουν τη συνοδεία αστυνομικών και κατά ομάδες συγκεντρώθηκαν στον σταθμό της Ομόνοιας απ’ όπου επιβιβάστηκαν σε συρμό με κατεύθυνση το ΟΑΚΑ.

«Στις 17:55 και καθώς ο συρμός είχε σταματήσει στον σταθμό Πευκάκια, οπαδοί της ΑΕΚ που περίμεναν να επιβιβαστούν για να μεταβούν στο γήπεδο, αντελήφθησαν την παρουσία εντός του συρμού των οπαδών της Μίλαν και εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον τους με ρίψεις πετρών, ξύλων και χρήση πυροσβεστήρων, με αποτέλεσμα αυτοί να ανταποδώσουν. Στο σημείο προσήλθε η Α-….. διμοιρία της ΥΑΤ, η οποία αφού δέχθηκε εκατέρωθεν επίθεση, με ρίψεις καδρονιών, πετρών και χρήση πυροσβεστήρων, κατάφερε να απομακρύνει από τον σταθμό τους οπαδούς της ΑΕΚ καθώς και να περιορίσει τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας εντός των βαγονιών του συρμού. Στην κίνησή τους αυτή, οι οπαδοί της Μίλαν, εκδήλωσαν επίθεση εναντίον τους χρησιμοποιώντας δερμάτινες ζώνες, ξύλινα καδρόνια και κοντάρια που έφεραν μαζί τους, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός κάποιου αστυνομικού» περιγράφονται στη δικογραφία, οι σκηνές των συμπλοκών.

Από την σύρραξη τραυματίστηκαν έξι Ιταλοί οπαδοί (5 άνδρες και μία 40χρονη δικηγόρος) ηλικίας από 30 έως 72 χρόνων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Στο νοσοκομείο πήγαν αστυνομικοί της διμοιρίας που δεχόταν τις επιθέσεις, οι οποίοι αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα, ότι όλοι οι τραυματίες συμμετείχαν στην ομάδα επιθέσεων εναντίον τους. Οι πέντε Ιταλοί συνελήφθησαν, ενώ ένας έκτος νοσηλεύτηκε φρουρούμενος εξαιτίας της σοβαρότητας των τραυμάτων τους. Στην σχετική δικογραφία αναφέρεται ότι συγκατηγορούμενοι «τυγχάνουν» και άλλοι άγνωστοι δράστες, οπαδοί και των δύο ομάδων, οι οποίοι διέφυγαν τη σύλληψη. Οι συλληφθέντες αφού οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 15 Νοεμβρίου 2017.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τις συμπλοκές και τα «ανοιγμένα κεφάλια», οι οπαδοί της Μίλαν μετά τη λήξη του αγώνα, συμμορφώθηκαν στις… υποδείξεις και επέστρεψαν στα ξενοδοχεία τους με τρία λεωφορεία της ΕΘΕΛ.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή