Παλάσκας–Παπακωνσταντίνου: Μίση, πάθη και μεταστροφές κάτω από την ίδια στέγη

Print Friendly, PDF & Email

Ανάμεσα στις υποψηφιότητες για μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΟ στις επικείμενες εκλογές διακρίνονται και αυτές του προέδρου της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μ. Παλάσκα και του προέδρου της ΕΠΣ Εύβοιας, Ι. Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώτος, ο Παλάσκας, είναι υπόδικος για «πλαστογραφία από κοινού μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση» και θα δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας μαζί με τον πρώην γενικό γραμματέα της Ένωσης, Αλ. Λέκα και τον ταμία Κ. Λαμπρόπουλο.

Ο δεύτερος, είναι κατηγορούμενος στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης» και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης, ενώ του έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η πορεία της σχέσης των δύο παραγόντων της ΕΠΟ, που πλέον βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη παρουσιάζει ενδιαφέρον. Διότι μπορεί σήμερα να φιγουράρουν στο ίδιο «ψηφοδέλτιο» ως ότι πιο εκλεκτό έχει να παρουσιάσει η συγκεκριμένη «παράταξη», όμως οι σχέσεις τους δεν ήταν πάντα ομαλές. Το αντίθετο μάλιστα…

Οι εκλογές της ΕΠΟ το 2012 τους βρίσκουν σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ο Παλάσκας στηρίζει φανερά την υποψηφιότητα του Β. Γκαγκάτση, ενώ ο Παπακωνσταντίνου είναι το «δεξί χέρι» του έτερου υποψήφιου, Γ. Σαρρή.

Μετά τις εκλογές οι δύο σπουδαίες παραγοντικές μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου έρχονται σε μετωπική σύγκρουση.

Συγκεκριμένα στις 28/11/2012, με αφορμή συνέντευξη του κ. Παπακωνσταντίνου που ήταν αναπληρωτής πρόεδρος στην ΕΠΟ σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καρδίτσας, στην οποία στράφηκε κατά του Παλάσκα, η ΕΠΣ Καρδίτσας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων, απευθυνόμενη στα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ αναφέρει: “Καλό θα ήταν να συστήσετε στον κ. Παπακωνσταντίνου, να τιμήσει τη θέση που κατέχει και να μην χρησιμοποιεί ψεύδη εν γνώσει του, προκειμένου να πλήξει τον Πρόεδρο της Ένωσης μας. Με ανάλογες αναφορές, που δεν εξυπηρετούν τον σκοπό που επιδιώκει ο κ. Παπακωνσταντίνου, δεν πρόκειται να κερδίσετε. Το μόνο που κατάφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι να οδηγηθεί εκεί που πρέπει, προκειμένου να δικαιολογήσει τα ψεύδη που εκτόξευσε εναντίον της Ένωσης μας και του Προέδρου μας”.

Στις 30/11/2012 στέλνεται επιστολή-απάντηση από την ΕΠΣ Εύβοιας.

Η επιστολή απευθύνεται προς το Δ.Σ της ΕΠΣ Καρδίτσας και αναφέρει τα εξής: “Αξιότιμοι κύριοι σας επιστρέφουμε ως απαράδεκτη την επιστολή που μας στείλατε και σας γνωρίζουμε ότι το Δ.Σ της ΕΠΣ Εύβοιας όσο θα είναι πρόεδρος στην Ένωσή σας ο κ. Παλάσκας Μανώλης δε θα δεχτεί καμία επιστολή σας”.

Την ίδια ημέρα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μ. Παλάσκας, απαντά με δήλωση με την οποία ζητεί την παραίτηση του κ. Παπακωνσταντίνου από τη θέση αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ.

Τον Ιούλιο 2014 στην πρόταση του εισαγγελέα Αρ. Κορέα για την υπόθεση της “εγκληματικής οργάνωσης” στο ποδόσφαιρο για την οποία έχει καταθέσει ως μάρτυρας “κατηγορίας” ο κ. Παλάσκας, στρεφόμενος κατά της ηγεσίας της ΕΠΟ, αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας ισχυρίζεται ότι “ήταν τέτοιο το μένος του Θ. Κουρίδη και της λοιπής ηγετικής ομάδας της ΕΠΟ σε βέρος του Παλάσκα, που η ΚΕΔ έπαψε να ορίζει συνολικά διαιτητές και παρατηρητές της ΕΠΣ Καρδίτσας διότι ανήκαν σε Ένωση που εναντιώθηκε με την νυν διοίκηση της ΕΠΟ”.

Σε άλλο σημείο του ίδιου πορίσματος ο πρώην παρατηρητής διαιτησίας, κ. Χατζής, σε ένορκες καταθέσεις του ισχυρίζεται ότι με αφορμή συνέντευξη του Παπακωνσταντίνου σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Καρδίτσας τον Νοέμβρη του 2012, ο Παλάσκας κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Παπακωνσταντίνου και ότι διαπίστωσε ότι η μη επιλογή του “ήταν αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκήθηκαν από τον Παλάσκα στον Παπακωνσταντίνου ο οποίος υπέκυψε στις πιέσεις του Παλάσκα επειδή ο τελευταίος τον απειλούσε ότι αν η ΚΕΔ όριζε τον Χατζή σε κάποιον αγώνα θα άλλαζε την κατάθεση που ήδη είχε δώσει στην εισαγγελία, για την υπό κρίση υπόθεση, δηλαδή ότι θα αποκάλυπτε όλη την αλήθεια”!

Η αγωγή του Παλάσκα στον Παπακωνσταντίνου δεν δικάστηκε αφού κατά πληροφορίες αποσύρθηκε από τον Παλάσκα.

Στο διάστημα που μεσολάβησε οι σχέσεις των δύο φαίνεται να εξομαλύνθηκαν. Αυτός που μεταστράφηκε αρχικά ήταν ο Παλάσκας που από κατήγορος του Παπακωνσταντίνου μεταμορφώθηκε σε συνήγορό του, ενώ από κατήγορος της διοίκησης Σαρρή έγινε υποστηριχτής της!

Η μεταστροφή ή μεταμόρφωση του Παλάσκα που είχε αρχίσει σταδιακά αρκετό καιρό πριν επισφραγίστηκε τη Δευτέρα 25 Μαΐου όταν ο Παπακωνσταντίνου απολογήθηκε στον ανακριτή διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδη, για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της υπόθεσης της “εγκληματικής οργάνωσης” στο ποδόσφαιρο.

Ο Παλάσκας από κατήγορος του κ. Παπακωνσταντίνου μετετράπη σε μάρτυρας υπεράσπισής του στην υπόθεση της “εγκληματικής οργάνωσης” και εμφανίστηκε στο γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη για να καταθέσει παρότι τελικά δεν έγινε δεκτός.

Από την άλλη ο κ. Παπακωνσταντίνου, η Ένωση του οποίου αρνούνταν να δεχθεί ακόμα και έγγραφα της ΕΠΣ Καρδίτσας “όσο πρόεδρος της θα είναι ο κ. Παλάσκας”, όχι μόνο επέλεξε Παλάσκα ως μάρτυρα υπεράσπισης, στηριζόμενος στη μαρτυρία του προκειμένου να αθωωθεί, αλλά προφανώς σε ένδειξη αλληλεγγύης δεν διστάζει πλέον να καταθέτει ανακρίβειες ενώπιον της Δικαιοσύνης ως μάρτυρας σε υποθέσεις του Παλάσκα.

Αν σας δημιουργούν εντύπωση αυτές οι αλλαγές, μια εξήγηση δίνει στο πόρισμά του ο εισαγγελέας κ. Αρ. Κορέας παρατηρώντας χαρακτηριστικά ότι κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση της “εγκληματικής οργάνωσης” “ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας (σ.σ. και άλλοι) μετέβαλε άποψη και συμπεριφορά, φαινόμενο που συναντάται συχνά στις ποδοσφαιρικές υποθέσεις που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή