ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Η Ρωσία θα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλό της;

Print Friendly, PDF & Email

Εξήντα ημέρες απομένουν για να ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η πρεμιέρα θα γίνει την Πέμπτη 14 Ιουνίου, στη Μόσχα, με τον αγώνα του πρώτου ομίλου, ανάμεσα στη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία.

Η διοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρωσία έχει υψηλές προσδοκίες. Θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα και να προχωρήσει όσο δυνατό περισσότερο στη διοργάνωση. Θα αγωνιστεί στον  πρώτο όμιλο, με αντιπάλους την Ουρουγουάη, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία.

Στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, το 2014, στην Βραζιλία, η Ρωσία, απέτυχε να προκριθεί από τον όμιλό της. Τα δύο εισιτήρια πήραν το Βέλγιο και η Αλγερία, αφήνοντας τη Ρωσία στην τρίτη θέση.

Η αμέσως προηγούμενη συμμετοχή της, σε τελική φάση, ήταν το 2002 στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που έγινε στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Και τότε αποκλείστηκε, αφού πήρε την τρίτη θέση στον όμιλο, πίσω από την Ιαπωνία και το Βέλγιο.

Το 1994 στις ΗΠΑ και πάλι ήταν τρίτη στον όμιλό της, μετά τη Βραζιλία και τη Σουηδία. Το 1990, στην Ιταλία, ως ΕΣΣΔ, δεν κατάφερε να προκριθεί, από τον όμιλό της, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση, μετά το Καμερούν, τη Ρουμανία και την Αργεντινή.

Πρέπει να γυρίσουμε 32 χρόνια πριν, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, στο Μεξικό, για να βρούμε την τελευταία φορά που η Ρωσία, ως ΕΣΣΔ, προκρίθηκε από τη φάση των ομίλων. Τότε πήρε την πρώτη θέση, με δεύτερη την Γαλλία, τρίτη την Ουγγαρία και τελευταίο τον Καναδά.

Θα καταφέρει να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018; Το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ, προσφέρει σήμερα ειδικό στοίχημα, για τη Ρωσία, ως νικήτρια του πρώτου ομίλου.

Συνήθως, οι διοργανώτριες χώρες προκρίνονται από τη φάση των ομίλων. Η Ρωσία ποντάρει και στην έδρα για να πάρει το εισιτήριο από τον όμιλό της. Τελευταία διοργανώτρια χώρα, που δεν προκρίθηκε από τη φάση των ομίλων, ήταν η Νότια Αφρική, το 2010.

Εξήντα ημέρες, πριν ξεκινήσει η μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή, υπάρχουν πολλές ακόμη επιλογές από το Πάμε Στοίχημα, για όσους θέλουν να ποντάρουν από τώρα, μεταξύ άλλων, για τον νικητή και τον πρώτο σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το ζευγάρι του τελικού, την πρόκριση ανά ομάδα στους προημιτελικούς, τους ημιτελικούς και τον τελικό, την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής, το σύνολο τερμάτων της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή