Πανηπειρωτικό φεστιβάλ γυναικείου ποδοσφαίρου στην πλατεία Μαβίλη των Ιωαννίνων

Print Friendly, PDF & Email

Σε γήπεδο ποδοσφαίρου μετατράπηκε η πλατεία Μαβίλη των Ιωαννίνων, προκειμένου να διοργανωθεί η 1η μέρα του Πανηπειρωτικού φεστιβάλ γυναικείου ποδοσφαίρου, το οποίο αποτελεί δράση στα πλαίσια του εθνικού αναπτυξιακού προγράμματος της Ε.Π.Ο. υπό τον τίτλο “Μπάλα Παντού”.

Ο χώρος υποδέχθηκε δεκάδες κορίτσια ηλικίας 6-14 ετών από ακαδημίες και σχολεία από την Άρτα, την Πρέβεζα και τη Θεσπρωτία, τα οποία συμμετείχαν σε παιχνίδια ποδοσφαίρου, έπαιξαν δίτερμα, φωτογραφήθηκαν με τη “Μπαλαδώρα”, έλαβαν δώρα από την Ομοσπονδία και διασκέδασαν χορεύοντας ζούμπα με τη συνδρομή του πνευματικού κέντρου του Δήμου.

Τις εκδηλώσεις άνοιξε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου, μέλος της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. και πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της Ομοσπονδίας κ. Κώστας Βρακάς, ο οποίος καλωσόρισε τις μικρές αθλήτριες και τους συνοδούς τους κι αναφέρθηκε στο εθνικό αναπτυξιακό πλάνο “Μπάλα παντού” και το πρόγραμμα της Ομοσπονδίας για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου.  Χαιρετισμό απηύθυνε η κυρία Φωτεινού Αγγελική, διευθύντρια περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Ηπειρου.

Στα κορίτσια μίλησαν ο ομοσπονδιακός προπονητής Αντώνης Πριόνας, με θέμα το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, η γυμνάστρια διατροφολόγος Μάρθα Κώστα, καθώς και η Αρετή Τασούλα, πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ιωαννιτών. Στην ποδοσφαιρική καθοδήγηση των κοριτσιών συμμετείχαν και οι συνεργάτες του κ. Πριόνα, Γιώργος Παπακώστας και Δημήτρης Μπατσίλας.

Το Πανηπειρωτικό φεστιβαλ γυναικείου ποδοσφαίρου αποτελεί συνδιοργάνωση της Ε.Π.Ο., της ΕΠΣ Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών. Το φεστιβάλ συνεχίζεται αύριο Κυριακή με τη συμμετοχή κοριτσιών από τα Ιωάννινα και το Μέτσοβο.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή