Παππάς: Να πάρουν θέση τα κόμματα για τις προσφυγές καναλαρχών στο ΣτΕ

Print Friendly, PDF & Email

Να πάρουν θέση για την προσφυγή των καναλαρχών στο ΣτΕ κατά της απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κάλεσε τα κόμματα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Ο ΣΚΑΪ, το ΣΤΑΡ και η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πάλι για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που είναι 7 και την τιμή εκκίνησης που ορίστηκε στα 35 εκατ. ευρώ.

Η προσφυγή ήταν προβλέψιμη είπε ο κ. Παππάς, γιατί οι καναλάρχες επιδιώκουν να μην υπάρχει τίμημα ή να είναι ελάχιστο.

«Το θέμα είναι τι κάνουν τα κόμματα. Πρέπει να τοποθετηθούν, εάν θέλουν να στηρίξουν το Σύνταγμα και τους νόμους» σημείωσε και είπε ότι τα 35 εκατ. ευρώ για δέκα χρόνια δεν είναι μεγάλο ποσό.

Ως παράδειγμα μάλιστα, έφερε τηλεοπτικό σταθμό, που προσέφυγε στη δικαιοσύνη σε βάρος του δημοσίου με επιχείρημα ότι είχε 32 εκατ. απώλειες από ένα μόνο προϊόν και για μια μόνο σεζόν.

Ο κ. Παππάς είπε ότι το ΕΣΡ έχει κάνει μέσα σε λίγους μήνες όσα δεν έγιναν επί σειρά ετών.

Για το ψηφιακό ραδιόφωνο είπε ότι η μετάβαση θα γίνει σύντομα και σημείωσε ότι το τοπίο σήμερα στο ραδιόφωνο, είναι πιο άναρχο από ότι στο τηλεοπτικό.

Για την ΕΡΤ, είπε ότι έκλεισε ένας κύκλος και ανοίγει ένας άλλος. Μέλημά μας ήταν να ξανανοίξει η ΕΡΤ και να μην χάσουν τη θέση τους οι εργαζόμενοι είπε ο κ. Παππάς, σημειώνοντας ότι τώρα ανοίγει ένας νέος κύκλος που είναι η ανάπτυξη και το ξεκαθάρισμα με τους παλιούς λογαριασμούς.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή