«Παραδέχθηκαν ότι φταίνε και οι Έλληνες διαιτητές για την επιλογή Μπορμπαλάν»

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου, Μάνος Γαβριηλίδης, μιλώντας στον «ARENA FM 89,4», αναφέρθηκε στην επιλογή Μπορμπαλάν για τον τελικό, την οργάνωση του αγώνα, τα μεμονωμένα περιστατικά βίας, για τα πλάνα της ΕΠΟ στη διοργάνωση της επόμενης σεζόν και το ενδεχόμενο ο τελικός να φιλοξενηθεί κάποια μέρα στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά:

Για την οργάνωση της διεξαγωγής του τελικού: «Προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι ήταν δυνατόν καλύτερο. Νομίζω ότι ήταν κοντά στους στόχους μας. Μπορούσαμε να πάμε λίγο καλύτερα. Είναι και κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες που δεν μπορείς να τους προβλέψεις. Αλλά δεν πρέπει ν’ αρχίσουμε να ρίχνουμε ευθύνες».

Για το αν υπήρχε αγωνία για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού: «Μία αγωνία υπήρχε, αλλά υπήρχε και αισιοδοξία απ’ την πλευρά τη δική μου. Με τις κινήσεις που έβλεπα από την πλευρά των ομάδων και της αστυνομίας πίστευα ότι θα πάμε καλά. Ίσως να υπήρξαν και κάποια πράγματα που δεν τα προβλέψαμε, κάποιες ελλείψεις, αλλά γενικότερα πήγαμε καλά».

Για κάποια μεμονωμένα περιστατικά: «Αυτά όμως δεν μπορούμε να τα χρεώσουμε μόνο στην αστυνομία, πρέπει να τα χρεώσουμε και λίγο στις ομάδες. Θα μπορούσαν κι αυτές να είχαν κάνει καλύτερη συνεννόηση με τους συνδέσμους, με τους φιλάθλους. Εγώ νομίζω ότι οι ομάδες όταν θέλουν μπορούν να ελέγξουν τους φιλάθλους. Η Τούμπα για παράδειγμα στα δύο ντέρμπι ήταν εκκλησία».

Για την διαιτησία του τελικού: «Πριν τον αγώνα όλοι είχαμε να πούμε και κάτι. Ότι μειώνουμε το ποδόσφαιρο, μειώνουμε την διαιτησία. Φανταστείτε με τα τελευταία γεγονότα να είχαμε Έλληνα διαιτητή. Είχα και μία συζήτηση με κάποιους από τους κορυφαίους διαιτητές πάνω στο θέμα αυτό πριν τον αγώνα και είπα ότι δεν φταίει μόνο η ομοσπονδία, αλλά ότι φταίνε και αυτοί. Δεν το αρνήθηκαν, μου είπαν ότι είχα δίκιο».

Για την οργάνωση της επόμενης σεζόν: «Σίγουρα θα έχουμε μία επιτροπή. Θα συζητήσουμε σαν επιτροπή διοργανώσεων και Κυπέλλων. Θέλουμε να κάνουμε μία αλλαγή και να συμμετέχουν και οι Κυπελλούχοι των ενώσεων του Ερασιτεχνικού στην πρώτη φάση πριν φτάσουμε στους ομίλους, γιατί τους ομίλους βάσει της συμφωνίας που έχουμε με τον ΟΤΕ δεν μπορούμε να την αλλάξουμε».

Για την περίπτωση διεξαγωγής του επόμενου τελικού στη Θεσσαλονίκη: «Αν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και το κατάλληλο γήπεδο σε μία πόλη μεγάλη που έχει εμπειρία και η αστυνομία, γιατί όχι;».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή