Παρουσιάστηκε από τον Ατρόμητο ο νέος προπονητής, Γιάννης Αναστασίου

Print Friendly, PDF & Email

Παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας του Περιστερίου, Γιάννη Αναστασίου, έγινε στην Αίθουσα Τύπου του Δημοτικού Σταδίου Περιστερίου από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργο Σπανό.

Τους λόγους για τους οποίους ο Ατρόμητος επέλεξε τον Γιάννη Αναστασίου εξήγησε ο Γιώργος Σπανός κατά την διάρκεια της παρουσίασης του Γιάννη Αναστασίου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Καλημέρα, ευχαριστούμε που βρίσκεστε εδώ, στην παρουσίαση του νέου μας προπονητή. Είναι γνωστό πως έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον κ. Αναστασίου. Δεν χρειάζονται περισσότερες συστάσεις, τον γνωρίζετε και τον γνωρίζουμε από το επιτυχημένο του πέρασμα από τον Παναθηναϊκό και πιστεύουμε πως θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας.

Οι στόχοι μας δεν αλλάζουν, θέλουμε κάθε χρόνο να βρισκόμαστε στην πρώτη πεντάδα, στο Κύπελλο να προχωράμε όσο πιο μακριά γίνεται. Πρώτος στόχος είναι το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, πρέπει οι κόποι όλης της χρονιάς να πιάνουν τόπο. Είχαμε οδυνηρό αποκλεισμό που μας πόνεσε, έφερε κάποια απογοήτευση στην ομάδα, αλλά πολύ γρήγορα το ξεπεράσαμε γιατί είμαστε μια οικογένεια και κάναμε μια πολύ καλή πορεία και πετύχαμε τους στόχους μας. Θέλω να καλωσορίσω τον Γιάννη, δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω, αποτελεί τιμή που είναι στην ομάδα μας. Όταν η υποψηφιότητά του έπεσε στο τραπέζι, γιατί στόχος ήταν προπονητής από την ξένη αγορά, είχε όλο το πακέτο που αναζητούσαμε και σήμερα είναι μαζί μας.

Πρέπει να είμαστε πραγματιστές. Να μην λέμε ψεύτικα πράγματα στον κόσμο. Εμείς παλεύουμε με σφεντόνες και οι άλλοι με μυδράλια. Ο Ατρόμητος για μένα ήδη έχει φτάσει το ταβάνι του. Κατά τη γνώμη μου, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει. Ανταγωνιζόμαστε και ξεπερνάμε ομάδες που έχουν μεγαλύτερη παράδοση. Ο Ατρόμητος δεν είναι πετυχημένος μόνο στα δύο χρόνια. Στα τελευταία 8 χρόνια, έχουμε βγει 6 φορές στην Ευρώπη. Ο Ατρόμητος είναι 3ος, 4ος πολλά χρόνια. Με τις δυνάμεις που έχουμε, πετυχαίνουμε περισσότερα πράγματα ως σύλλογος. Διαβάζουμε πόσα διαρκείας πουλάνε οι άλλες ομάδες που ανταγωνιζόμαστε κι εμάς μας πιάνει μελαγχολία. Ελπίζουμε και φέτος να έχουμε μια πετυχημένη χρονιά».

Για τον κόσμο:

«Είμαι 15 χρόνια εδώ. Είναι το μοναδικό που δεν έχω απάντηση. Πραγματικά, έχουμε πέσει κατηγορία και είμαστε στην Ευρώπη. Πραγματικά δεν ξέρω τι να απαντήσω. Για αυτούς όμως που έρχονται και είναι εδώ, και είναι Ατρόμητος είτε για τους οργανωμένους, πρέπει εμείς να δίνουμε τα πάντα για αυτούς που έρχονται. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, με τα σχολεία. Αν πάτε στη Λάρισα θα δείτε σύνδεσμο άλλης ομάδας; Ωστόσο, επειδή υπάρχουν γνήσιοι Ατρόμητοι, εμείς για αυτούς πρέπει να παλεύουμε και να βελτιωνόμαστε. Θέλουμε να είμαστε σημείο αναφοράς. Όπου κι αν πηγαίνω στην Ελλάδα, ο Ατρόμητος ακούγεται ως μια υγιή ομάδα».

Για τις μεταγραφές:

«Κάποια παιδιά έχουν φύγει. Προσπαθούμε να κλείσουμε κάποιες περιπτώσεις, θεωρώ ποιοτικές. Έχουμε κλείσει ήδη δύο μεταγραφές και είμαστε κοντά σε ακόμα μία. Ελπίζουμε να την τελειώσουμε μέχρι τέλος της εβδομάδας. Χρειάζεται υπομονή στη μεταγραφική περίοδο».

Ενώ από την πλευρά του ο Αναστασίου αναφέρθηκε στους στόχους για την ομάδα του:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι προπονητής στον Ατρόμητο. Μια ομάδα που ανεβαίνει και αναπτύσσεται κάθε χρόνο. Δεν μου αρέσουν τα λόγια, προτιμώ τη δουλειά. Δεν είναι εύκολο, υπάρχουν οι βάσεις, υπάρχουν οι άνθρωποι που δουλεύουν συνεχώς και όλοι θα βάλουν το λιθαράκι τους για να φτάσει η ομάδα εκεί που πρέπει».

Για τη φιλοσοφία του: «Δεν υπάρχουν πολλές διαφορές, ειδικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Πάντα μου άρεσε το international football. Δηλαδή το πάντρεμα κάποιων πραγμάτων. Υπάρχουν διαφορετικές φιλοσοφίες. Θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα».

«Δεν υπάρχει ομάδα χωρίς πίεση. Εμένα προσωπικά δεν με επηρεάζει καθόλου».

«Ψάχνουμε για έναν επιθετικό που να μπορεί να παίζει με την μπάλα και να βελτιώνει τους γύρω του. Θα κινηθούμε για ακόμα έναν μέσο, που είναι ταχυδυναμικός. Σίγουρα θα χρειαστούμε έναν κεντρικό αμυντικό, λόγω της φυγής του Καρασαλίδη και περιμένουμε τι θα γίνει με τον Χατζηισαΐα. Είναι όμως μια πραγματικότητα ότι οι παίκτες του εξωτερικού δεν έχουν προτεραιότητα την Ελλάδα, ωστόσο ο Ατρόμητος έχει πολύ καλό όνομα στο εξωτερικό. Πολύ καθαρό και τίμιο».

Για τους παίκτες της υποδομής:

«Σαν φιλοσοφία θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα τελευταίων χρόνων. Παράλληλα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Μου αρέσει να δουλεύω με νέους παίκτες, αλλά πρέπει και οι ίδιοι να έχουν τη σωστή νοοτροπία. Πρέπει να είναι πάντα σε εγρήγορση».

Για το τι έχει ακούσει ο Ρούτερ για την Ελλάδα:

Ρούτερ: «Όταν ήρθα να δουλέψω το πρώτο και το τελευταίο μου παιχνίδι ήταν κόντρα στον Ατρόμητο. Συμφωνώ απόλυτα με όσα ακούστηκαν. Οι άνθρωποι όταν με ρωτούν γιατί ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα, τους απαντώ ότι η εμπειρία μου εδώ ήταν πολύ καλή. Θέλουμε να κάνουμε μικρά-μικρά βήματα για να βελτιωθούμε. Για μένα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα».

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή