Πιλάβιος: Ο διαιτητής δεν «πιάνεται», οι παίκτες μπορούν να στήσουν έναν αγώνα

Print Friendly, PDF & Email

Συνεχίστηκε την Τετάρτη (12/09) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του σκανδάλου στημένων αγώνων του 2011 που έγινε γνωστό με την ονομασία Koriopolis.

Μεταξύ των μαρτύρων ήταν και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι οι παίκτες μπορούν να στήσουν έναν αγώνα χωρίς τη συμμετοχή του διαιτητή.

«Εμείς στην ΕΠΟ δεν μπορούσαμε να κάνουμε ενέργειες για τους φακέλους με τα ύποπτα ματς. Δεν είχαμε τα μέσα. Τα στέλναμε στην ΓΓΑ και στην δικαιοσύνη. Εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε έρευνα.

Ο διαιτητής δεν “πιάνεται”. Τι να τον κάνεις τον διαιτητή; Οι παίκτες χρειάζονται. Μόνο χαλάστρα μπορεί να κάνει ο διαιτητής σε ένα στημένο παιχνίδι. Αποκλείω να συμμετέχει ένας διαιτητής σε στημένο αγώνα για το στοίχημα. Οι ποδοσφαιριστές μπορούν να στήσουν αγώνα εν αγνοία των παραγόντων.

Ο Μπέος με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο. Έκανε παράπονα για τους διαιτητές. Όλοι οι πρόεδροι με έπαιρναν», ανέφερε ο κ. Πιλάβιος.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πρώην παράγοντας της ΑΕΚ και της Νίκης Βόλου, Στράτος Γιδόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για υπερβολές τόσο στις καταθέσεις όσο και στην αντιμετώπιση της υπόθεσης από τα ΜΜΕ, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της εισαγγελέως:

«Σας ακούω να λέτε όλοι ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου δεν είναι αγγελικά πλασμένος και ότι οι πρόεδροι, οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές δεν είναι αμόλυντοι. Αλλά συγκεκριμένα περιστατικά κανείς σας δεν λέει»!

Στο δίκη το παρών έδωσε και ο πρώην διαιτητής, Γιώργος Κύζας, ο οποίος αρκέστηκε να πει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση, παρά μόνο όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η δίκη θα συνεχιστεί με δύο συνεδριάσεις μέσα στην εβδομάδα (13-14/09), ενώ θα υπάρξουν κι άλλες τρεις μέσα στον μήνα (17-26-28/09).

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή