Πιλάβιος: «Το κόστος είναι μεγάλο, χαίρομαι όμως που θα βάλουν το VAR στην Ελλάδα»

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, στο νέο πόστο του στο CAS, ενώ αποκάλυψε ότι δέχθηκε τηλεφωνήματα για να αναλάβει θέση και στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Τα κυριότερα αποσπάσματα από όσα είπε στον «SPORT24 Radio103,3»:

Για το πόσο καιρό είναι το CAS και το τι κάνει εκεί: «Εδώ και τέσσερα χρόνια είμαι δικαστής το CAS. Δικάζουμε υποθέσεις ομοσπονδιών που θέλουν να έχουν το CAS. Το CAS είναι ο τελευταίος βαθμός για να δικάσεις».

Για μία περίεργη υπόθεση του CAS: «Πολύ σημαντικές υποθέσεις είναι αυτές που δικάζονται κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι συνάδελφοι το 2014 πήγαν στην Βραζιλία και έλεγαν θα δούμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τελικά εκδίκαζαν 16-17 υποθέσεις τη μέρα».

Για την χρήση του VAR: «Είναι ένα καινούργιο σύστημα. Είναι ένα πρώτο βήμα που αποφάσισε το ποδόσφαιρο να βάλει τη τεχνολογία στο παιχνίδι. Έχει τα καλά του και τα κακά του. Χαίρομαι γιατί απ” ότι διαβάζω θα το βάλουν και στην Ελλάδα. Είναι μεγάλο το κόστος. Επίσης έχει άλλα έξοδα για το ποιοι διαιτητές θα το παρακολουθούν. Πρέπει ακόμα να τους εκπαιδεύσεις. Επίσης το goal line technology ήταν αναγκαιότητα. Βέβαια αυτό είναι άλλο από το VAR».

Για τον Θόδωρο Θεοδωρίδη και τους Έλληνες παράγοντες: «Ο Θεοδωρίδης είναι ένα τεράστιο… asset για την Ελλάδα. Είναι ένα μεγάλος παράγοντας. Είναι γενικός γραμματέας της UEFA. Αυτό τα λέει όλα. Τώρα τι θέλουμε εμείς να λέμε εδώ είναι άλλη κουβέντα. Είμαστε και λίγο φθονερός λαός και δεν μας αρέσει η επιτυχία του άλλου. Από τους ξένους προς τα εμάς υπάρχει ένας σκεπτικισμός. Επιτροπή και… κόντρα επιτροπή. Το θέμα είναι ότι υπάρχει ΕΠΟ που έχει πάλι ανθρώπους από πάνω. Ελπίζω με τον καιρό να ξαναγίνει… φουλ ελληνική. Ο Θοδωρής (σ.σ Θεοδωρίδης) έχει τη θέση του νυν προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ιφαντίνο, όταν εκείνος ήταν στην UEFA. Τον σέβονται πολύ».

Για τον Παναθηναϊκό και τη φημολογία ότι θα αναλάμβανε θέση εφόσον άλλαζε η ιδιοκτησία: «Έγιναν κάποια τηλέφωνα από διάφορους, αλλά δεν έχω μιλήσει με κανένα συγκεκριμένα. Έχω μπερδευτεί λίγο με την υπόθεση. Άλλο fund είναι για το ΟΑΚΑ, άλλο fund ο Παϊρότζ. Δεν πιστεύω ότι το fund του ΟΑΚΑ δεν ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό. Το ΟΑΚΑ είναι μία τεράστια επένδυση. Υπάρχουν νομίζω 150 μισθώσεις».

Για το ποια θεωρεί ότι είναι η λύση για τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός έπρεπε και πρέπει να κάνει γήπεδο. Όλα τα υπόλοιπα έπονται. Ο Ολυμπιακός έχει γήπεδο, ο ΠΑΟΚ φτιάχνει την Τούμπα, η ΑΕΚ φτιάχνει γήπεδο. Δεν γίνεται χωρίς γήπεδο».

Για το αν θα τον ενδιέφερε να επιστρέψει διοικητικά στο ποδόσφαιρο: «Όχι, στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το βλέπω λίγο μπερδεμένο. Ποδόσφαιρο, πολιτεία, ξένοι. Τρία πράγματα. Έχουν μπερδευτεί λίγο οι ρόλοι και δεν καταλαβαίνω που θα πάει το πράγμα».

Για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος: «Είναι θέμα χρημάτων. Το ποδόσφαιρο το «διοικεί» παγκοσμίως η τηλεόραση. Πότε θα παίξει το ματς, πότε θα μπει η διαφήμιση. Η Ευρωλίγκα είναι Πέμπτη και Παρασκευή για να μην πέσει στο ποδόσφαιρο, για παράδειγμα. Το θέμα είναι να το κάνουμε για ένα λόγο. Όχι να κάνουμε λιγότερες τις ομάδες για περισσότερα λεφτά. Πρέπει το ποδόσφαιρο να έχει ένα πλάνο, να το κοιτάμε σφαιρικά. Γιατί να γίνουν δώδεκα οι ομάδες. Τι θα σου δώσει αυτό; Δυστυχώς παντού στην Ελλάδα και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο κοιτάμε την πάρτη μας γενικά. Δεν πρέπει να δουν που θα πάνε τα χρήματα της τηλεόρασης; Για παράδειγμα θα σου δώσω τα λεφτά, αλλά θα κάνεις δύο πράγματα».

Για το τι λύσεις «βλέπει» για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν θέλω να πω το τετριμμένο ότι πρέπει να συνεννοηθούν οι παράγοντες, αλλά αυτή είναι η λύση. Κοιτάμε την Ελλάδα βραχυπρόθεσμα. Να πάρουμε ένα πρωτάθλημα ένα κύπελλο. Δεν κοιτάμε πέντε χρόνια μπροστά. Δεν κοιτάμε να φτιάξουμε ένα προϊόν που να βολεύει όλους. Από την πίτα μπορούν να πάρουν όλοι».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή